Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, demokratik açılım projesinin AK Parti projesi olduğunu belirterek, bunun provokatif teröre rağmen devam edeceğini söyledi.
    Atalay, “Diyarbakır’da bugün 3 şehidimizi uğurladık. Şehitlerimizi uğurlamanın hüznü ile buradayız. Kardeşlik ve birlik projemiz, bütün bu provokatiflere rağmen kararlı şekilde devam edecek. Dili, dini, yaşadığı coğrafya ne olursa olsun bağrımıza bastık, hepimiz ‘birlikte Türkiye’yiz’ dedik.“ dedi.
    Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’nin 10’uncu yıl etkinlikleri kapsamında Diyarbakır’a gelen Başbakan Yardımcısı Atalay, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'nın düzenlediği programa katıldı. 12 Haziran seçimlerinin, bütün partilerin yeni bir anayasa söylemi içinde geçtiğini anlatan Atalay, seçimden sonra yeni ve sivil bir anayasanın sürekli dile getirildiğini kaydetti. Yeni bir anayasa ile kronikleşmiş sorunların tartışılacağı bir zeminin oluşacağını vurgulayan Atalay, yeni anayasanın yapılması ile birlikte Türkiye’nin daha güçlü ve daha sivil olacağını kaydetti.
    Atalay, “Fakat Diyarbakırlıların bildiği bir şeyi söylemek istiyorum. Halkın oyunu alarak seçilen vekiller Meclis'e gitmedi. Halbuki bütün partiler Meclis'e gelecek ki sorunlar çözülsün. Ama Meclis yerine Diyarbakır’da toplanıyorlar.“ diye konuştu.
    Terör odaklarının terörü kışkırttığını dile getiren Atalay, diğer yandan özerklik gibi kendilerinin de bilmediği şeylerin ortaya atıldığını kaydetti. Atalay, “Kürt kardeşlerimiz düşünsün, birileri bu çalışmaları sabote eden terör ve terör dışı eylemler yapıyor. Ama biz kardeşlik projemizi devam ettireceğiz. Şu an bütün boyutuyla çalışmalarımız devam ediyor, Türkiye bu sorunu çözecektir. Çözmek durumundadır. O zaman daha büyük bir Türkiye olacaktır. Birilerinin, gençlerin kanı üzerinden siyaset yapılmasına müsaade etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.