Adapazarı’nda avcıların kurdukları tuzaklar sonucu yaralanan 8 şahin ile Kocaeli’nde dövüş yaptırılırken yakalanan 3 dövüş horozu tedavi için Bursa’ya getirildi.
    Kocaeli’nden getirilen hayvanlar, Karacabey’de bulunan Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi edilmek üzere Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü’ne teslim edildi. Çeşitli yerlerinden yaralanan şahinlerin bitkin görünümleri dikkat çekti. Avcıların kurduğu tuzaklara takılan yaralı kuşlar, tedavi edilmelerinin ardından yeniden doğal yaşamlarına bırakılacak.
    Bu arada Kocaeli’nde dövüş yaptırılırken yaralanan 3 dövüş horozu da tedavilerinin sonunda uygun şartlardaki hayvanat bahçelerine teslim edilecek. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Böle Müdürü Yahya Güngör, geçtiğimiz yıl açılışı yapılan Türkiye’deki tek merkez olma özelliğine sahip Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin çok önemli bir görev yürüttüğünü dile getirdi.
    Burada yaralı yaban hayvanlarının bakım ve rehabilitasyonunun yapıldığını dile getiren Güngör şu bilgileri verdi: “Bu bakımdan sonra doğaya salınması gerekenler doğaya salınıyor. Şu anda Sakarya ilimizden gelen atmacalar ve dövüş horozları geldi. Bunları merkezimize kabul edeceğiz, tedavilerini yapacağız, doğaya salınması gerekenleri doğaya salacağız. Salınması gerekmeyenleri de uygun şartlarda bulunan hayvanat bahçelerine göndereceğiz. Şuan merkezimizde bir adet başak, 3 adet kurt ve 2 adet maymun var. Kanatlılardan atmaca ve kartallarımız mevcut. Bölge müdürlüğü olarak bunların bakım ve tedavilerini yapıyoruz.”