Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, yurt dışında yaşayan 400 Türk gencini kendi tarihini yerinde görüp öğrenmeleri için Türkiye’ye getirdi.
Türkiye’de 15 gün kalacak gurbetçiler 9 ili gezecek. Paris’ten gelen 50 genç, Atatürk Havalimanı’nda Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevlilerince güllerle karşılandı. Gamze Korkmaz isimli gurbetçi daha önce Türkiye’ye birkaç kez geldiğini belirtti. Yeliz Aktaş ise internetten gönderdiği mektup sayesinde geziye katıldığını anlattı. Proje görevlisi Hasan Kılıç, amaçlarının yurtdışındaki gençlerimizin tarihimizi ve milli değerlerimizi yerinde görüp yaşamaları olduğunu ifade etti. Bu kapsamda; Fransa, Norveç, İsveç Hollanda, Danimarka ve Finlandiya’dan 400 türk gencinin 15 gün süreyle 9 ili gezmek üzere seçildiğini kaydeden Kılıç, ilk olarak İstanbul ardından Edirne, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Afyon, Konya, Nevşehir ve Ankara'nın ziyaret edileceğini söyledi. Kılıç, gurbetçi gençlerin büyükelçiliklerde kurulan komisyonlar aracılığıyla seçildiğini dile getirdi.
Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, ‘Sen anlatmaz isen başkaları anlatır" prensibinden yola çıkarak iki yıl program üzerinde çalışma yaptı.
Bu yıl 'Avrupa'daki Türk Gençliği Kendi Kültürü ve Tarihiyle Buluşuyor' başlığı altında 400 genç davet edildi.
Gurbetçi gençler, başta tarihi mekanlar olmak üzere dini ve milli öneme sahip yerleri gezerek, geçmişi ile tanışması fırsatı bulacak.