Ankara’nın Polatlı ilçesinde Zeki Altan isimli bir vatandaş babası Fahri Altan adına bin kişilik cami yaptırdı.
Şehitlik Mahallesi'nde bulunan Fahri Altan Cami düzenlenen törenle ibadete açıldı.
Caminin açılışına, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Diyanet İşleri Başkanlığı Camiler Daire Başkanı Yusuf Doğan, Ankara Müftüsü Mustafa Hakkı Özer, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Polatlı İlçe Müftü vekili Abdullah Bozkurt, Hayırsever vatandaş Zeki Altan ve ailesi, daire müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış töreni, Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla devam etti. Hayırsever vatandaş Zeki Altan, Peygamber ahlakını yaşamaya gayret eden babasının 53 yaşında vefat ettiğini söyledi. Altan, "Kendisi yokluk ve sıkıntı içinde yaşamış ama bu durumu bize hiçbir zaman hissettirmemiştir. Sevgili babamın adına ve hatırasına bir cami yaptırmak istedim. Rabbimin yardımcı olması için dualar ettim. Rahmetli babam adına yaptırılan bu cami bin kişi kapasiteli ve Selçuklu mimarisi tarzındadır. Bu cami ile beraber 15 öğrenci kapasiteli yatılı Kur’an kursunu da bugün hizmete açıyoruz. Cami’nin yapımında bizden desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun. Milletimize armağan olsun. Bu eserin kıyamete kadar hizmete devam etmesini yüce Allah’tan diliyorum." dedi.
Zeki Altan konuşmasını yaparken zaman zaman duygulu anlar yaşayarak göz yaşlarına hakim olamadı.
Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Zeki Altan’ın yaptırdığı cami ile Polatlı’da cami sayısının 44’e ulaştığını söyledi. Bilgin, "Köylerdeki camilerimizle birlikte ilçemizde 130 camiye ulaştık. Neredeyse her hafta ya bir camimizin açılışını yapıyoruz. Yada bir camimizin temelini atıyoruz. Fahri Altan camimizi yaptıran Zeki Altan ve ailesini teşekkürü bir borç biliyoruz." ifadelerini kullandı.

"MANEVİ İMARININ GERÇEKLEŞECEĞİNE BEN İNANIYORUM"
Ankara İl Müftüsü Mustafa Hakkı Özer, Caminin dinimizin en önem verdiği hususlardan biri olduğunu belirterek, İslam’ın semboli, şeayi ve adeta olmazsa olmaz şartlarından biri.” dedi. Özer, "Camiler Peygamber Efendimizin (sav) hadisi şerifi ile yeryüzünde Allah’ın evidir. Caminin yapımını sadece fiziki olarak değil, fiziki imarının yanında manevi imarının inşa ediyor. Allah razı olsun Zeki Altan kardeşimiz fiziki imarını yerine getirmiş, ikinci kısım ise manevi imardır. O manevi imar ise caminin içinin ibadetle dop dolu olması. Yani ibadet eden müminlerle dolması. Bu fiziki imarının yanında, manevi imarının gerçekleşeceğine ben inanıyorum." diye konuştu.
Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, yeryüzündeki bütün sanat eserlerinde ilahi bir boyut olduğunu söyledi.
Çelik, "İlahi bir boyutu olmayan eserin kalıcı olma, büyük sanat eseri olma vasfı yoktur. Taştan da yapsanız, betondan da yapsanız bir camiyi büyük yapan onun ilahi vasfının oluşudur ki, camiler bu anlamda önemlidir. Onu imar edenlerden Allah razı olsun." dedi. Ankara İl Müftüsü Mustafa Hakkı Özer, Fahri Altan camisinin beratını, cami imamı Tekin Karayel’e verdi. Daha sonra Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Diyanet İşleri Başkanlığı Camiler Daire Başkanı Yusuf Doğan, Ankara Müftüsü Mustafa Hakkı Özer, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun ve beraberindekiler açılış kurdelesini keserek camiyi ve Kur’an kursunu gezdi.