Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumuna atıfta bulunarak, "Hepinizin Başbakanımızı merak ettiğini biliyorum. Gönlünüzü rahat tutun; hiçbir sorun yok. Maalesef Türkiye'de ortalığı karıştırmayı çok seven kesimler pireyi deve yapmayı pek iyi bilirler. Bugüne kadar AK Parti bütün fitne fesat oyunlarını nasıl bozduysa Başbakanımızın önderliğinde Türkiye'yi kalkındırmayı devam edeceğiz." dedi.
AK Parti Kadıköy ilçe teşkilatının bir otelde düzenlediği kahvaltılı toplantıya katılan Bakan Egemen Bağış, burada yaptığı konuşmada partilerinin hiç kimsenin emrine girmediğini söyledi. Bakan Bağış, "Biz hiç kimsenin hegemonyası altına girmedik. Bizden evvelkilerin boyun eğmek zorunda olduğu o kısıtlayıcı elitist yaklaşımların hiçbir zaman mağduru olmadık. O çerçevede bizim vizyonumuz hep milletin vizyonu oldu." dedi.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü konuşmasında Tansu Çiller ile ilgili yaptığı gafı hatırlatan Egemen Bağış, "Biz bu çabalar içinde uğraşırken karşımızda muhalefet önüne konan notu bile okuyamıyor. Dün MİT'çileri 'Çiller tutuklandı' diye söyleyen bir genel başkanları var. Sakın buna gülmeyin, yakışmaz. Bu gidişle önüne konan her notu 'CHP'nin yeni genel başkanı' diye okuyacak. Çünkü parti içinde bitmeyen bir buhran var. Devamlı kongre üstüne kongre, imza toplama üstüne imza toplama. Biz üzülüyoruz. Türkiye böyle bir ana muhalefet partisi hak etmiyor." diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Bağış'a teşkilat yöneticileri tarafından plaket armağan edildi. Konuşmalardan sonra toplantı basına kapalı devam etti.