Kültür ve Turizm Bakan Ertuğrul Günay, biz dizi incelemelerde bulunmak üzere Erzincan’ a geldi. Altıntepe kazı çalışmalarını ve turistik yerleri ziyaret eden Bakan Günay, “Türkiye’ye her alanda olduğu gibi kültür ve turizmde de büyük gelişmeler kaydediyor. Tarihimize sahip çıkarak geleceğimize sahip çıkıyoruz. Çünkü yaşadığımız toprakların değerini, kıymetini biliyoruz ve geleceğe sahip çıkmaya çalışıyoruz.” dedi.
    Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a ziyaretleri sırasından Vali Abdülkadir Demir ve Belediye Başkanı Yüksel Çakır eşlik etti. İlk olarak Erzincan’ın Üzümlü ilçesi sınırları içerisinde bulunan Altıntepe kazı alanında incelemelerde bulunan Bakan Günay, daha sonra Erzincan Valisi Abdülkadir Demir’i ziyaret etti. Vali Demir, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ÇEKÜL Vakfı, sivil toplum örgütleri ve Erzincan Belediyesi ile ele ele vererek siz zat-ı aliniz Türkiye çapında çizdiğiniz yol haritası üzerinden Erzincan’da gayretli bir çalışma var. Buradaki bütün amaç çalışmalara bütüncül bakabilmektir. İnanıyoruz ki Erzincan gelecekte çok önemli bir pozisyonda olacak. Yolların, hızlı trenin eskitme noktasında. Burası önceden ulaşılamadığı için, çok yabancı ve turist alamadığı bir bölge. O döneme hazırlık yapabilmek için elimizdeki bütün kaynakları elden geçirerek, hızlı bir şekilde sizlerin de büyük desteğiyle başarmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.
    Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da Erzincan’da gördüklerinden çok etkilendiğini ifade etti. Erzincan'ın, tarihi içerisinde birkaç talihsizlik yaşamış Anadolu topraklarından birisi olduğunu belirten Günay, ilin 1932 ve 1992 yılında iki büyük felaket yaşadığını hatırlattı. Bakan Günay, şunları ifade etti:
    "Buna rağmen önemli ölçüde yaralarını sarmış gözüküyor. Türkiye’nin gelişmekte olan önemli merkezlerinden birisi haline dönüşüyor. Karadeniz ve Akdeniz bağlantıları gelecekte önemli güzergah haline gelecektir. Erzincan, önemli bir ulaşım güzargahı haline geliyor. Biz Erzincan’da tarih olarak, kültür olarak neler var, bunları ayağa kaldırma konusunda yoğun bir işbirliği yapıyoruz. Erzincan’daki kazılardan bir tanesini gezdim. Diğer geldiğimizde de Kemah Kalesi'ndeki kazı çalışmalarını gezeceğiz. Erzincan içerisinde yapılacak olan düzenlemeler, müzeler ve diğer çalışmaları takip edeceğiz. Erzincan merkezi dışında Kemaliye başta olmak üzere, Erzincan toprakları üzerinde sivil mimarlık örnekleri ile ün kazanmış alanlar da var. Bunların da üzerindeki tozu silkeleyerek Türkiye’nin ve dünyanın öğrenmesindeki çalışmalarımız, görevlerimizin başında gelmektedir. Türkiye, her landa olduğu gibi kültür ve turizmde de büyük gelişmeler kaydediyor. Tarihimize sahip çıkarak geleceğimize sahip çıkıyoruz. Çünkü yaşadığımız toprakların değerini, kıymetini biliyoruz ve geleceğe sahip çıkmaya çalışıyoruz. Türkiye’ye bu yıl sanırım 30 milyonu aşkın yabancı ziyaretçi gelmiş olacak. Şimdiki derdimiz, gelen bu yabancı ziyaretçileri Batıdan Anadolu’ya geçmek. Onları kış turizm merkezleri ile kültür merkezleri ile sivil mimarlık örnekleri ile damak tadıyla tanıştırmaya çalışmak. Erzincan’da başka bir çalışmamız ise Ergan Dağı kış merkezi çalışması. Birkaç yıldan beri buraya yoğun kaynak ayırıyoruz. Kar tutma süresi oldukça yüksek olan, bahar ayına kadar kar tutma potansiyeli olan bir yer. Türkiye’de kış potansiyeli sürekli artıyor. Geçen yıl Erzurum’da kış olimpiyatlarını yaptık. Son derece önemli kış turizm merkezlerinin alt yapısı yapıldı. Şimdi dileğimiz Erzincan’dan Erzurum’a başlayarak, bütün Anadolu’nun gelecek yıllarda bu nimetlerden daha fazla yararlanmasını, buradaki insanların burada doymasını, bereketlenmesini ve onurlu bir biçimde yaşamasını sağlamak.”
    Brifing sonrasında Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a bakır tabak hediye ederken, Bakan Günay da Vali Demir’e 'Türkiye' nin Somut Olmayan Kültürel Mirası' isimli kitabı hediye etti.
    Erzincan Valiliği ziyaretinin ardından Bakan Günay, Erzincan Belediyesi'ni ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında Belediye Başkanı Yüksel Çakır’dan bilgiler aldı. Bakan Günay’a Belediye Başkanı tarafından kuzu derisi üzerine işlenmiş Türk bayrağı hediye edildi.

BAKAN GÜNAY: TÜRKİYE’ DE SİYASETİN ALGISINI DEĞİŞTİRDİK
Bakan Günay, belediye ziyaret sonrasında AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, yapılacak olan 10. yıl kutlamaları ile ilgili AK Parti İl Başkanı Salih Eğinlioğlu’ndan bilgi aldı. Yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren AK Parti İl Başkanı Salih Eğinlioğlu, AK Parti'nin kuruluşunun 10. yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını söyledi.
    Burada bir konuşma yapan Bakan Günay, şöyle dedi: “Bugün, bizim için siyasi hareketimiz için özel bir gün. Kısa siyasi tarihine destanlar taşınmış bir hareketin mensubu olmanın onurunu ve sevincini paylaşıyoruz. Ben bu seçim kampanyasında İzmir’de meydanda gördüm ki çocuklar kadar gencecik siyasi hareketiz. 12 Haziran’da seçim olacak. Biz bu 12 Haziran’dan 2 ay 2 gün sonra 10 yaşımızı dolduracağız. Daha 10 yaşını doldurmamış siyasettik. Ama bakın ki 14 ay sonra ülkemize tek başına iktidar verdik. Daha henüz 10 yaşını dolduran siyasi hareket olarak 3 genel seçim, 2 yerel seçim, 2 halk oylaması yaparak başarı ile yerine getirmişiz. Milletin verdiği emaneti, değerini bilerek başımızın üzerinde tutmakta çalışıyoruz. Bakan arkadaşım Binali Yıldırım bey ile birlikte İzmir’den yüzde 7 oyumuzu artırdık. Ulaşımda, eğitimde, sağlıkta, ticarette, turizmde, kültürde, sosyal güvenlikte, sosyal yardımlaşmada millete hizmet ediyoruz. Kimin sayesinde milletin sayesinde hizmet ediyoruz. Bütün şükranımız, bütün minnetimiz milletindir. 10 yıllık siyaset hareketi karşısında 20 yılık, 50 yıllık siyasi hareket varken, nasıl oluyor ki her seçimde onlar sandığın dibinde kalır iken, biz nasıl fidan gibi yükseliyoruz. Biz Türkiye’de siyasetin algısını değiştirdik. Biz Türkiye’de siyasetin anlamını değiştik. Biz Türkiye’de siyasetin vatandaşın gözündeki imajını değiştirdik. Geçmişte toplum içinde nifak çıkarmak. Hanefi, Sünni, Türk, Kürt, doğulu, batılı, köylü şehirli diye ayrıştırmak, o ayrıştırmalardan bir parça pay almak. Onunla kendini Meclis'e taşımak, milleti değil kendini zengin etmeye çalışmak olarak algılanıyordu. 2002-2003 yılından bu yana da millet bunu anlamaya başladı. Artık siyaset bizim için milleti ayrıştırmak kamplara bölmek değil birleştirmek. Milletin ayrışmasından medet ummak değil milletin birleşmesiyle güç oluşturmaya çalışmak ve Türkiye’yi ekonomide, siyasette, iç ve dış politikada her alanda yukarıya çıkartmaya çalışmak. Çok uzak bir tarih değil, bugün 2011’in 14 Ağustos’u 2001’in 14 Ağustos’u 10 yıl öncesini düşünün fevkalade büyük sıkıntılar ekonomik ve siyasal bunlarla iç içe bir Türkiye vardı. Bugün Dünya ekonomisinin 16’ncı sırasında bir Türkiye var. Avrupa’nın 6’ncı sırasında gelişmiş bir Türkiye var. Kendi çalıştığım alanda bir kardeşiniz olarak iftarla söz etmek istiyorum. Biz şu anda Dünya’da Dünya Turizminde gelen sayısı itibariyle ve gelir sayısı itibariyle 7’nci sırada bir ülkeyiz. Dünya’da 7’nci sırada bu ne kadar önemli bir şey. Bütün bunları milletin verdiği desteğin sayesinde yapıyoruz. Bütün bunları sizin sayenizde yapıyoruz.”
    Bakan Günay, burada yaptığı ziyaretin ardından Ergan Dağı kayak merkezini ve Çağlayan Beldesinde bulunan Girlevik şelalesini ziyaret etti. Bakan Günay, yaptığı ziyaretlerin ardından Erzurum'da yapılacak olan AK Parti 10. yıl kutlamalarına katılmak üzere Erzincan’ dan ayrıldı.