Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ömer Cihad Vardan ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Bakan Fatma Şahin, kabul sonrasında yaptığı açıklamada yoğun bir tempoda çalıştıklarını belirterek, "Bir taraftan hükümet programındaki, bakanlığımız bünyesinde yapacağımız işlerin acil eylem planını oluşturuyoruz. Bir taraftan 2023 hedefinde ileri demokrasiye gideceksek, güçlü ekonomiyi oluşturacaksak, güçlü toplumu oluşturacaksak, buradaki en önemli unsur güçlü sivil toplum." dedi.
Şahin, "Bize düşen şey, katılımcı demokrasiyi güçlendirmek, ülkemizin yarınları adına yapılacak işlerde işbirliği ve güç birliği yapmaktır. Eylem Planımızı oluştururken de Sayın Başkan’ın hazırlatmış olduğu araştırma raporlarından, stratejik planlardan istifade edeceğim. Herkesin birinci sınıf olduğu bir Türkiye hedefine hep beraber ulaşacağız." diye konuştu.
MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan ise hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yeni kurulduğunu ifade eden Vardan, "MÜSİAD olarak bu çalışmanın ülkemiz adına, sosyal gelişmemiz adına önemli bir atak olduğunu düşünüyoruz." dedi. MÜSİAD’ın sosyal projelerde her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyleyen Vardan, “Ülkemizin insanın, aile yapısının güçlenmesi sonuçta hepimizin ekonomik olarak güçlenmesi manasına geliyor. Huzursuz, sıkıntılı bir ortamda bizim gelişmemiz de mümkün olamıyor. Onun için huzurlu bir ortam diyoruz. Bunları yapmaya adayız." şeklinde konuştu.