Maliye Bakanı Mehmet Şimşek memleketi Batman'da gece geç saatlerde esnaf ziyareti yaptı, vatandaşlardan sağlanan huzur ve barış ortamına sahip çıkmasını istedi. İçeride ve dışarıda süreci sabote etmeye çalışan çok derin yapılar olduğuna dikkat çeken Bakan Şimşek, "Biz diyoruz ki şu bin yıllık kardeşliğimizi pekiştirelim, sorunlarımızı demokrasi içerisinde daha çok temel hak ve özgürlükleri artırarak birlikteliği güçlendirelim." dedi.

İki gündür memleketi Batman'da bir dizi ziyaret gerçekleştirip esnaf ziyaretine çıkan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gece geç saatlere kadar kahvelerde vatandaşlarla oturup sorunlarını dinledi. Çözüm süreci, istihdam ve ülke ekonomisine yönelik soruları cevapladı.

BAKAN SÖZÜNDE DURDU

Ziyaretin birinci gününde gece geç saatlerde esnafı ziyaret eden Bakan Şimşek, vatandaşlarla sohbet etti. Kahvede oturan gençler Bakan Şimşek'i masalarına davet ederek bir çay ikramında bulunmak istedi. Ancak daha önceden planlanmış program nedeniyle gençlerin davetine icabet edemeyen Bakan Şimşek gençlere sonra ki gün görüşmek üzere söz verdi.

Ertesi gün önceden belirlenen yere gelen gençler sabırla bakanı bekledi. Bakan Şimşek biraz gecikse de sahur vakti gençleri ziyaret ederek sözünü tuttu. Yol üstünde kahvede gençlerle sohbet eden Bakan Şimşek, yatırımlar, istihdam ve ülke ekonomisine yönelik soruları cevapladı. Gençlerden çözüm sürecine sahip çıkmasını isteyen Bakan Şimşek, huzur ortamının artmasıyla yatırımlarında artacağını söyledi.

Bakan Şimşek, "Yetişmiş eleman var mı var. Alt yapı var mı var. Teşvik var mı var. Peki ne eksiğimiz vardı. Huzur eksiğimiz vardı. Şimdi burada biz diyoruz ki şu bin yıllık kardeşliğimizi pekiştirelim, gelin sorunlarımızı demokrasi içerisinde, daha çok temel hak özgürlükleri arttırarak birlikteliğimizi güçlendirelim. Bu süreci sabote etmemeli. Sabote etmeye çalışan yapılar var. Açık söyleyeyim çok derin şeyler var. Hem içeride hem dışarıda. Şimdi bizler huzura, barışa, kardeşliğe sahip çıkarsak burası Batman ikinci bir Gaziantep olacak." dedi.

"2007'DEN BU YANA 5 MİLYON KARDEŞİMİZE İŞ BULDUK"

Yatırım için ne gerekiyorsa onu yaptıklarını belirten Bakan Şimşek, 2007'den bu yana 5 milyon kişiye iş bulduklarını belirterek bunun yüzde 90'nın özel sektörde istihdam edildiğini söyledi. Verilen teşvikler ve huzur ortamının sağlanmasıyla yatırımların artığına dikkat çeken Bakan Şimşek, "2007'den bu yana 5 milyon kişiye iş bulduk. Bunun yüzde 90'nın özel sektörde istihdam edildi. Niye çünkü özel sektör büyüyor, fabrikalar açıyor, ihracat artıyor, orada istihdam büyüyor. Zaten olması gereken de bu... Çünkü devlet kamu hizmeti sunmak üzere belli bir yapı içerisinde. Şu an biz en çok ne alıyoruz, doktor, hemşire, öğretmen alıyoruz. Niye, çünkü ihtiyacımız bu alanlarda var. Ama üç yıl, beş yıl sonra bu ihtiyaçlarımızı giderdik. Öğretmen ihtiyacımız azaldığı zaman burada özel sektör güçlü olması lazım. Biz ne yapıyoruz, devlet olarak özel sektörün önünü açıyoruz. Buraya koşa koşa geliyorlarsa verdiğimiz desteklerden dolayı geliyor." diye konuştu.