Hafta sonunu memleketi Batman’da geçiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman merkez ilçe ve köylerinde ikamet eden şehit aileleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi.
    TPAO Kristal Park Tesisleri'nde verilen iftar yemeğine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eşi bayan Esra Şimşek, Batman Valisi Ahmet Turhan ve eşi Bayan Nurhan Turhan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necdet Köse, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve şehit yakınları katıldı.
    İftar sonrası kısa bir konuşma yapan Vali Ahmet Turhan, “Şehitlerimize her zaman minnettarız, onlar için ne yaparsak azdır. Sizler şehitlerimizin bizlere emanetlerisiniz. Terörle kimse bir yere varamamış ve varamayacaktır.” dedi.
    Daha sonra şehit ailelerine seslenen Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek, “Sizler en değerli varlıklarınızı eşinizi, oğlunuzu, kardeşinizi, küçükler babalarını bu vatan için şehit verdiniz. Bu anlamda bir insandan istenebilecek en büyük fedakarlıkta bulundunuz biz bunun farkındayız bu vatan, bu millet bizler hepimiz size minnet ve şükran borçluyuz. Sizin için ne yapsak azdır.” diye konuştu.
    Ülke olarak devlet olarak şehit gazilere sahip çıktıklarını, bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceklerini belirten Bakan Şimşek, şunları dile getirdi: “Bizim inancımıza göre şehitlerin mekanı cennettir. Onlar bir anlamda en yüce makama ulaşmışlardır. Türkiye olarak ülkemiz demokrasiden hukuktan asla taviz vermeden terörün de onun gerisindeki güçlerinde üstesinden mutlaka gelecektir. Ben buna inanıyorum hiçbir şekilde ümitsizliğe kapılmamak lazım, bu konuda en ufak bir şüpheniz olmasın, biz buradayız bu konuda kararlıyız bu konuda ne gerekirse güvenlik güçlerimize ne tür araç gereç gerekiyorsa biz zaten tahsis ediyoruz. Her zaman onların yanındayız, bu dava bu çabalar tabi ki hepimizin katkısını gerektiriyor, yeter ki biz bir olalım beraber olalım, yeter ki bu güzel ülkemiz için milletimiz için milletimizin birliği için tek yürek olalım bunu başaracağız ben buna inanıyorum.”