Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sivas’ı daha iyi bir konuma taşımak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Sivas’a Enerji Sektörü İl Koordinasyon Toplantısı’na katılmak için gelen Bakan Yıldız, Vali Ali Kolat’ı ziyaret etti. Daha sonra İl Koordinasyon Toplantısı’na katılan Yıldız, TEDAŞ, MTA, BOTAŞ, DSİ ve termik santral, organize sanayi sektör temsilcileriyle bir araya geldi.
Sivas’ı enerji sektörüyle birlikte destekleyerek daha iyi bir konuma taşımayı amaçladıklarını kaydeden Bakan Yıldız, "Sivas’ı sektörün bütün yönleriyle birlikte varsa problemleri konuşmaya geldik. Çözümü de burada hemen üreteceğiz. STK’lardan aldığımız tavsiye ve eleştirileri de değerlendireceğiz. Amacımız daha iyi bir Sivas’ı enerji sektörüyle birlikte desteklemektir." dedi.
Sivas Valisi Ali Kolat’ın enerji potansiyeli açısından önemli bir konumda olduklarını söyledi. Maden rezervi bakımından Sivas’ın Türkiye genelinde 4. sırada yer aldığına dikkat çeken Vali Kolat, "Hidroelektrik potansiyeli açısından iyi bir sıradayız. Elektrik üretiminde ürettiğimiz elektriğin üçte birini tüketiyoruz. 61 civarında lisans alan tesis var. Bunların 13’ü hizmete girdi, 7 civarında inşaatı devam eden ve diğerleri de proje aşamasında olan tesisler var. Gerek rüzgar gerekse güneş enerjisi potansiyeli açısından da Sivas iyi bir konumda. Sivas, tarihi önemi olduğu kadar ekonomik anlamda da önemli bir şehirdir. Ayrıca Devlet Planlama Teşkilatı (DPT)’nin verilerine göre de Sivas yatırım cazibesi açısından 12. sırada yer alıyor." diye konuştu.
Konuşmaların ardından İl Koordinasyon Toplantısı basına kapalı bir şekilde gerçekleştirildi.