Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yunanistan’ın doğalgaz borcuyla ilgili olarak bu zamana kadar belli bir tolerans ve inisiyatif kullandıklarını, ancak bu durumun her iki ülkenin de çıkarlarına zarar vermeyecek şekilde ilerlemesini temenni ettiklerini söyledi.
    İl koordinasyon toplantısı ve AK Parti'nin 10. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek iftara katılmak için Sivas’a gelen Bakan Yıldız, Sivas Valisi Ali Kolat’ı ziyaret etti. Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bakan Yıldız, Sivas’ta enerji sektörüyle ilgili il koordinasyon toplantısı yapacaklarını, toplantının verimli geçeceğine inandığını dile getirdi. Yıldız, Türkiye'nin istikrarına büyük katkılar koyan ve bugün itibariyle de 10. yılı kutlanacak partilerinin, Türkiye siyaset hayatına mutlaka yine yeni katkılar koyacağına inandığını belirtti.
    Bakan Yıldız, Yunanistan’ın doğalgaz borcuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ülkelerin yaptıkları, gerek ticarette gerekse bir kısım yardımlarda karşılıklı adımlar atılması gerektiğini kaydeden Bakan Yıldız, “Biz Yunanistan'ın şu ana kadar durumuyla alakalı belli bir tolerans, belli bir inisiyatif kullandık ama bunun da her iki ülkenin de çıkarlarına zarar vermeyecek şekilde ilerlemesini ben temenni ediyorum. Çünkü doğalgazı, biz üreten bir ülke değiliz, doğalgazı alıp o şekliyle komşu ülkemize satıyoruz. Bunun, bize de zarar vermeyecek şekliyle ilerlemesi lazım. Önümüzdeki günlerde yine doğalgaz borcuyla alakalı Yunanistan'ın, tahsilatıyla alakalı arkadaşlarımız gidecekler, bizzat yerinde de tekrar konuşacaklar. Bizim bu parayı tabii ki ilanihaye yani alacak kısmımızda kalması söz konusu değil. Bir yapılandırmayla beraber bunların tahsilini yapmamız gerekiyor. Şu ana kadar göstermiş olduğumuz anlayışın bundan sonraki tahsilatımıza ben zarar vermeyeceğine inanıyorum. Mutlaka o paranın karşılıklı konuşarak bir noktada mutabık kalınarak tahsil edileceğini ümit ediyorum ve buna inanıyorum.” diye konuştu.
    Son dönemde, terör örgütünün boru hatlarına yönelik saldırıları ve terör örgütü elebaşı Murat Karayılan'ın yakalandığı yönündeki iddialarla ilgili soruları da cevaplandıran Bakan Yıldız, Türkiye'nin varlığına, bölünmez bütünlüğüne, üniter devlet yapısına kim kast ederse onun cevabını bulacağını söylediklerini hatırlatarak, “Tabii ki bu yalnızca aziz kanlarıyla beraber şehit ettikleri bizim askerlerimiz değil, aynı zamanda ekonomik olarak da bütün kalkınmaya da karşı çıkıştır. Özellikle doğalgaz boru hatlarıyla alakalı zaman zaman teşebbüs ettikleri bu tür müdahalelerinin bizi yolumuzdan çeviremeyeceği son derece açık. Ülke ekonomisine zarar vererek, herhangi bir noktaya, herhangi bir yere varılamayacağı hep görüldü. O yüzden beyhude bir çalışmadır ve buna mutlaka bir sağduyudan eğer bir nebze kalmışsa kendilerinde mutlaka buna ulaşmalarını ben tavsiye ediyorum. Ve Türkiye'nin 2023 yılında bütün unsurlarıyla beraber dünyadaki alması gereken yeri, birlik ve beraberlik içerisinde alacağımıza inanıyorum. Tabii ki örgüt içerisinde temayüz etmiş, ileri çıkmış kişilerin de diğerlerinden farklı olmaksızın mutlaka er geç adaletin pençesine mutlaka yakalanacaklarına inanıyorum.” dedi.