Kocaeli'ne bağlı Gebze Balkan Türkleri Derneği her sene olduğu gibi bu yıl da Çanakkale Şehitliği’ne ziyaret gerçekleştirdi. 24 Temmuz'da gerçekleşen geziye başta balkan Türkleri Gebze Şubesi Dernek Başkan Yardımcısı Erdoğan Güneş olmak üzere elliye yakın dernek üyesi katıldı. Gezide duygulu anlar yaşandı.
        Şehitlikte gezi sırasında Balkanlar’ın Haskova bölgesinden savaşa katılan ve şehit düşen hemşerilerinin mezarıyla karşılaşan Balkan Türkleri gözyaşlarına hakim olamadı. Dedelerinin vatan savunmasında aktif rol aldığını belirten Başkan Yardımcısı Güneş, “Burada Osmanlı yatıyor. Tıpkı Osmanlı gibi her milletten insanımız vatan savunmasında burada gözünü kırpmadan canını verdi. Onların evlatları olarak bizler de her sene buraya gelerek atalarımızı hayırla yad ediyoruz. Balkan Türkleri olarak her sene olduğu gibi bundan sonra da Çanakkale Şehitliği’ne ziyaretlerimiz devam edecek.” dedi.
        Özellikle yaşlı üyelerin gözyaşlarına hakim olamadığı gezi sırasında Anzaklarla da karşılaşan Balkan Türkleri, Çanakkale’nin önemine binaen unutulmaması, burada yaşanan kahramanlığın gelecek nesillere aktarılması gerektiği hususunda hemfikir oldular. Balkan Türkleri Derneği üyeleri, önümüzdeki dönemde çocukları da toplu olarak Çanakkale'ye getireceklerini belirtti.