Savunması sırasında hükümet partisine oy verdiğini açıklayan tutuksuz sanık emekli astsubay Embiya Şen, duruşmaya verilen ara sırasında sanık Çetin Doğan'ın eşi başta olmak üzere bazı sanıklar ile sanık yakınlarının sataşmalarına ve hakaretine maruz kaldığını açıkladı. Mahkemenin şahit olmadığı bir olaya müdahale edemeyeceğini açıklayan Mahkeme Başkanı Ömer Diken ise, Şen'in isterse Silivri Savcılığı'na suç duyurusunda bulunabileceğini belirtti.
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Balyoz davasında öğleden önce savunmasını yapan 2'nci Balyoz davasının tutuklu sanığı Albay Ahmet Dikmen'in avukatı yaklaşık bir saat süren açıklamada bulundu. Avukat Nevzat Güleşen, dava dosyasında yer alan dijital verilerin birden fazla klasörde yer aldığını iddia ederek bu verileri müvekkili Ahmet Dikmen yönünden değerlendirdi. Güleşen, sanık Dikmen aleyhine dosyada bulunan verilerin de farklı klasörlerde mükerrer olarak yer alan verilerle ilgili açıklamada bulundu. Aynı dijital verilerin, farklı klasörlerde de yer aldığını belirten Güleşen, Hash değeri, oluşturma ve son kaydeden tarihleri arasında farklılıklar olduğunu iddia etti. Avukat Güleşen, askeri yazım hataları da bulunduğunu savunduğu verilerin sahte olduğunu öne sürdü.
Aynı zamanda bilgisayar mühendisi olduğunu da belirten avukat Güleşen, "Müvekkilim Ahmet Dikmen suçlu bulunursa bir daha avukatlık mesleğini yapmayacağım. Cübbemi çıkarıp bu mesleğimi bırakacağım. Benim ikinci bin mesleğim de var ama inanın ki Ahmet Dikmen bu suça karışmamıştır." dedi.
Sanıklar arasından kendisine hitaben sarf edilen ve tam olarak anlaşılamayan bazı sözler üzerine Güleşen, "Düzeltiyorum, birçok sanığın suçla alakası yoktur." dedi. Sanık sıralarından kendisine hitaben söylenen sözlerin devam etmesi üzerine Güleşen, "Muhtemelen sanıkların tamamının bu suçla bir ilgisi yok." diyerek sözlerini ikinci kez düzeltti.
Avukat Güleşen'in uzun açıklamalarından sonra üye hakim Ali Efendi Peksak, sanık Ahmet Dikmen'e, "Görev yaptığınız Komutanlıkta Özel Kod sistemi Özel kurye ve Kapalı mesaj iletimi var mıdır?" diye sordu. Bu konular hakkında bilgi sahibi olmadığını belirten Dikmen, kendisine yöneltilen bir soru üzerine Azerbaycan'da görev yaptığı yerde kullandıkları bilgisayarın da şifresiz olarak açıldığını söyledi.
Öğleden önceki savunması sırasında hükümet partisine oy verdiğini açıklayan tutuksuz sanık emekli astsubay Embiya Şen, açıklamada bulunacağını belirterek söz istedi. Şen, duruşmaya ara verildiğinde bazı sanıklar ile davanın bir numaralı sanığı Çetin Doğan'ın eşi başta olmak üzere birçok sanık yakınının sataşma ve hakaretlerine maruz kaldığını dile getirdi. Sanıklar ile yakınlarının küçümseme ifade eden bakışlarıyla da tacize uğradığını belirten Şen, "Yıkmakla suçlandığımız bir hükümete oy verdiğimi söylediğim için bu sataşmalara maruz kalıyorsam durum daha da vahim. Bu sataşmaları ve hakaretleri hak edecek ne yaptım. Savunmamda kimseyi suçlamadım. Sadece kendi hayat görüşümü söyledim. AK Parti'ye oy verdim diye hakarete maruz kaldım. Herkesin aynı şekilde düşünmesi diye bir şey yok. Kimse kusura bakmasın. Bu tahammülsüzlüğü anlamak güç. Aylardır burada bir oluşum iddiası yargılanıyor. Bu tahammülsüzlük, bu iddialara bir nebze ışık tutacaktır." ifadesini kullandı.
Sanık Şen'in, söz almadan önce sanık Çetin Doğan'ın eşi Nilgül Doğan'ın duruşma salonundan ayrıldığı gözlendi.
Sanık Şen'in açıklamasının ardından Mahkeme Başkanı Ömer Diken de bir açıklamada bulundu. CMK'nun 205 maddesi gereğince mahkemenin huzurunda işlenen suçlarla ilgili olarak işlem yapma yetkileri bulunduğunu ve mahkemenin de işlem yapmaktan çekinmeyeceğini söyledi. Diken, "Ancak mahkememiz, şahit olmadığı konularla ilgili bir işlem yapamaz. Eğer şüphe duyulabilecek bir konu varsa duruşma salonunda alınan ses kayıtları incelenerek konunun aydınlatılmasına çalışılır. Siz, konunun duruşma arasında olduğunu söylediniz. Bu nedenle şahsi olarak Silivri Cumhuriyet Savcılığı'nı suç duyurusunda bulunma hakkınız var. Jandarmaya müracaat edip durumu anlatarak tutanak da tutturabilirsiniz." şeklinde konuştu.