2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’nın açılışında at üstündeki gösterisiyle dikkat çeken Baki Bayraktutan için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile ev ve ahır yapıldı. Ev ve ahırın anahtarını Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk teslim etti.
Palandöken ilçesi Taşlıgüney köyünde yapılan anahtar teslim töreninde konuşan Vali Sebahattin Öztürk, Başbakan Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda Valilik tarafından Baki Bayraktutan’a ev ve ahır yapıldığını söyledi. Baki dedenin Erzurum'un tanıtımında büyük emeği olduğunu dile getiren Vali Öztürk, konuşmasında Bayraktutan’ın Kış Oyunları açılışında yaptığı gösteriye değindi. Öztürk, “Baki Bayraktutan bu açılışta atıyla Erzurum'u Türkiye'ye tanıttı. Dolayısıyla kendisine minnet borçluyuz. Bu yaşına rağmen Bayraktutan'ın daha iyi şartlarda cirit sporunu yapması için Başbakanımızın emirleri doğrultusunda kendisine ev ve ahır yaptık. Bu güzel yeri kendisine yaptığımız için son derece mutluyuz. Atıyla birlikte daha nice törenlerde, cirit oyunlarında yer almasını temenni ediyoruz.'' diye konuştu.
Baki Bayraktutan ise ev ve ahır yapılmasından dolayı mutlu olduğunu vurgulayarak, ''Ev ve ahırın yapılması talimatını veren Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca Başbakanımıza başsağlığı diliyorum. Annesinin makamı cennet olsun.'' ifadelerini kullandı.
Bayraktutan daha sonra Kış Oyunları'nın açılışında bindiği atını Vali Öztürk ve beraberindekilere gösterdi. Ev ve ahırın maliyetinin ise yaklaşık 40 bin lira olduğu öğrenildi.
Törene, Vali Yardımcısı Naci Aktaş ve Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer de katıldı.