Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 400 yataklı Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Hastanenin bölge halkının hizmetine hazır olduğunu belirten Atalay, “YYÜ’nün eskisinden daha iyi bir şekilde eğitime devam etmesini sağladık, sağlayacağız.” dedi.
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, geldikleri Van'da incelemelerini sürdürüyor. Van Valisi Münir Karaloğlu'ndan son durumla ilgili brifing alan Atalay ve Bayraktar, valilikten ayrılarak 2 Nisan Polisevi'ne geçti. Burada yemek yiyen bakanlar, ardından Van-Edremit kara yolu üzerindeki Anadolu Tonteyner Kentine gitti. Konteynerden oluşturulan ana sınıfını gezen ve buradaki minik öğrencilerle bir süre sohbet eden bakanlar, ardından Kur'an kursuna gitti. Kur'an öğrenmeye gelen kadınlarla bir süre görüşen Beşir Atalay ve Erdoğan Bayraktar, daha sonra Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne geçti.
    YYÜ Rektörü Peyami Battal tarafından karşılanan bakanlar, hastane hakkında bilgi aldı. Gazetecilere hastane hakkında açıklama yapan Bakan Atalay, hastanenin dün itibariyle bütün poliklinikleriyle hizmet vermeye başladığını söyledi. Van depreminde YYÜ’nün ciddi hasar gördüğünü belirten Atalay, “Hükümet olarak YYÜ'ye önem ve öncelik verdik. Eskisi gibi ve daha iyi şartlarda eğitme başlaması için destek verdik. Şehire yaptığımız maliyetten ayrı olarak üniversiteye eğitime hemen başlasın diye 67 milyon TL özel bir ödenek çıkardık.” diye konuştu.
“Eski Eğitim ve Araştırma Hastanesi de depremden en fazla zarar görenler kurumlardan biriydi. O hastanede çalışanlarımız hemen yeni Bölge Araştırma Hastanesiyle anlaşarak orada hizmet vermeye başladı.” diyen Atalay konuşmasına şöyle devam etti: “Ancak bütün hastaların oraya gelmesinden dolayı orası da zorlanıyor. Biz de hemen bunu devreye koymak için uğraştık. Eski hastanenin makine teçhizatı ve yeni aldıklarımızı buraya getirdik. Bu hastane Van ve bölge için çok önemli bir hizmet birimi. İnşallah çok güzel hizmetler yapacak. Şu anda dünden itibaren poliklinik kısımlarında hizmete başladı. Muayene olmak için vatandaşlarımız buraya da gelebilirler. Sadece yatma kısmında çalışma devam ediyor. Kısa süre sonra hem büyük devlet hastanesi hem de Van YYÜ Hastanesi bölgeye hizmet vermeye devam edecekler. Üniversitenin diğer hizmetleri de karşılanıyor. Yurtlar yapılıyor. Eğitime devam etmesi için bütün şartlar yerine getirilmiş durumda. Eskisi gibi eğitime devam edecek. Eksik olursa gidereceğiz. YYÜ'nün eskisinden daha iyi bir şekilde eğitime devam etmesini sağladık, sağlayacağız.”
Hastane incelemesinden sonra İsrail tarafından yapılan 12 kişilik 80 prefabrik yurtlarda incelemelerde bulunan Bakan Atalay, valilikte kurum müdürleriyle toplantı düzenledi. Bakan Bayraktar ise Van’dan ayrılmak üzere havaalanına gitti.