Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaz aylarının gelmesiyle artan şenlik ve düğünlerde oluşturulan konvoyların can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini söyledi. Konvoylar nedeniyle trafikte ciddi sıkıntı yaşandığını vurgulayan Başkan Akyürek, “Konvoylar, hem gösterişe ve israfa kaçan yönüyle geleneklerimize uymuyor, hem de can güvenliğini tehdit ediyor. Lütfen konvoyları kaldıralım, Türkiye’ye örnek olalım.” dedi.
        Konya Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, Emekliler Lokali üyeleri ile piknik organizasyonunda bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Dere Tesisleri’nde düzenlenen programda emeklilerle buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, emeklilerin tecrübelerinden her zaman faydalandıklarını söyledi.
        Yaz aylarının gelmesiyle sosyal ve kültürel etkinliklerin arttığına değinen Başkan Akyürek, bu kapsamda çeşitli organizasyonlar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Şehir genelinde de çok sayıda şenlik, festival, düğün, nişan programları yapıldığını hatırlatan Başkan Akyürek, bu etkinlikler sırasında can ve mal güvenliği açısından trafik kurallarına uymak gerektiğinin altını çizdi. Yapılan etkinliklerde oluşturulan konvoyların özellikle pazar günleri trafikte ciddi sıkıntıya sebep olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, düğünlerde, şenliklerde, önemli kişi karşılamalarında yapılan konvoyların can ve mal güvenliğini ciddi şekilde tehdit ettiğini söyledi. Başkan Akyürek, “Konvoylar, hem gösterişe ve israfa kaçan yönüyle geleneklerimize uymuyor, hem de can güvenliğini tehdit ettiği için büyük bir vebal taşıyor. Bunun son örneğini şehrimizde meydana gelen kazada gördük. Damat öldü, gelin ağır yaralandı. Lütfen Konya'mızda konvoyları kaldıralım, Türkiye’ye örnek olalım. Bu konuda gerek emniyet ile gerek diğer kuruluşlarla birlikte bir kampanya yürütmek istiyoruz. Halkımızdan da bu konuda destek istiyoruz.” çağrısında bulundu.