Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e Çankaya Belediyesi Kadın Danışma Merkezi ve Sığınma Evi’ni gezdirdi. Evin işleyişine dair bilgi alan Bakan Şahin, Çankaya Belediyesi’nin konuya ilişkin deneyimlerini paylaşmak istediklerini belirtti.

Tanık, Şahin’e, Çankaya Belediyesi Kadın Danışma Merkezi ve Sığınma Evi’nde ev sahipliği yaptı. Bakan Şahin, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Aytuğ Balcıoğlu ve Toplumsal Cinsiyet Uzmanı Salime Tarihçi Delici’den, sığınma evinin işleyişine ilişkin ayrıntılı bilgi aldı. Ziyarette, Bakan Danışmanı Ayşe Keşir, Bakanlık Müsteşarı Kenan Bozgeyik, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Yorgancı ve sığınma evi çalışanları da hazır bulundu. Çankaya Belediye Başkanı Tanık, tek bir deniz yıldızı kurtarmak için her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirtti.
    Başkan Tanık, “Kendisi karada yürürken denizde boğulmak üzere birini gören insanlardan kimileri denize atlar, kimileri atlamaz. Başka bir hayatı kurtarmak, beyninde ve yüreğinde farklı bir duygu barındıran insanların yapacağı bir iştir ve burada yapılanın bu olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.
    Kadın Danışma Merkezi ve Sığınma Evi’nin, Çankaya Belediyesi’nin en başarılı işlerinden olduğunu vurgulayan Tanık, ilgili bakanlıklar ve sivil toplum kuruluşlarıyla dayanışma içinde çalışmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.

“SIĞINMA EVLERİNİ ARTIRACAĞIZ”
Sığınma evlerininin sayısını artırmayı planladıklarını ifade eden Bakan Şahin de kadınların sığınma evinden ayrıldıktan sonraki yaşamlarının çok önemli olduğunu vurguladı. Büyükşehirlerdeki sığınma evlerinin yöneticileriyle biraraya geleceklerini belirten Şahin, görüşmelerin ardından gerekli eylem planlarını hazırlayacaklarını belirtti.
    Konuya hakim hukukçularla çalışarak, ilgili mevzuatları oluşturacaklarını ifade eden Bakan Şahin, Çankaya Belediyesi’nin konuya ilişkin deneyimlerini paylaşmak istediklerini de ifade etti. Bakan Şahin, ziyaret sonunda, sığınma evinde kalan kadınların ürettiği bez bebeklerden satın aldı.