Tuzla Belediyesi, 17 mahallede 12 bin fidan dikimi gerçekleştirdi. Tuzladaki sivil toplum kuruluşları, firmalar ve öğrencilerle gerçekleştirilen fidan dikimlerinin tamamına katılan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı “Dinimizin ve medeniyetimizin, yeşile ve çevreye verdiği önemin gereği olarak bu çalışmaları yapıyoruz” dedi.
"Yeşil Tuzla, Temiz Çevre" sloganıyla ağaçlandırma çalışmalarını aralıksız devam eden Tuzla Belediyesi çalışma kapsamında 12 bin adet fidan dikimi gerçekleştirdi.
Sivil toplum kuruluşları, firmalar, gençlerin ve çocukların oluşturduğu kalabalık bir katılımla gerçekleşen fidan dikim töreninde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Çok ulvi bir görevi yerine getiriyoruz. Bizim dinimiz ve medeniyetimiz, yeşile ve çevreye büyük önem verir. Bu anlayışla, yaşadığımız coğrafyadaki yeşil alanların artırılması için, elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.
"Bir yılı düşünüyorsanız yiyecek ekin, on yılları düşünüyorsanız ağaç dikin, yüzyılları düşünüyorsanız insan yetiştirin” düsturuyla çalışıyoruz diyen Başkan Dr. Şadi Yazıcı, “Bu dünyada yapabileceğimiz en kutlu görev, ağaç dikmek ve insan yetiştirmektir” şeklinde konuştu.
Fidan dikim alanını dolduran çocuklardan, dikilen fidanların korunması için söz alan Başkan Yazıcı, “İnanıyorum ki sizler, bu fidanlarla birlikte büyüyeceksiniz ve her zaman onları koruyacaksınız” dedi. Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “fidan dikimine katılan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.