Eskişehir Hukuksal Bakış Derneği üyeleri, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül ile kahvaltıda bir araya geldi. Başsavcı Çetingül, derneğin çalışan avukatlar kadar hukuk fakültesi öğrencilerine de tanıdığı imkânlardan dolayı Hukuksal Bakış Derneği Başkanı Turgay Balaban’a teşekkür etti.
    Derneğin, öğrencilere sağladığı burs imkanının kendisinin bir hayali olduğunu söyleyen Başsavcı Çetingül, hiçbir ayrım yapılmaksızın burs verilmesinin kendisini memnun ettiğini ifade etti. Başkan Balaban ise çalışmalarını 6 yıldır samimi ve iyi niyetli çabalarla sürdürdüklerini belirterek, "Hukukçuluk ortak paydasında genç avukatların çalışma ve mesleki birlikteliklerini her türlü ideoloji ve inancın ötesinde bir araya gelerek güzel işler yapıyoruz.” diye konuştu.
    Eskişehir Hukuksal Bakış Derneği üyeleri, geleneksel hale getirdikleri dernek kahvaltılarında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül’ü ağırladı. Dernek olarak sivil toplum kuruluşlarının görevlerini yerine getirdiklerini söyleyen Hukusal Bakış Derneği Başkanı Turgay Balaban, öğrencilere burs olmak üzere birçok alanda yardımlarının devam ettiğini belirtti. Hukuksal anlamda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Av. Balaban, son dönemlerde gündemde olan Gider Avansı Yönetmeliği’nin iptali için Danıştay’a açtıkları iptal davasının ara kararının geldiğini söyledi. "Bu karara göre, gider avansı yönetmeliğinin iptal edilebileceği kanaati uyandı bizde. Zira bu rakamların hangi mevzuatın hangi maddesine göre çıkartıldığı, hangi kriterler baz alındığına yönelik bir istek oluşmuş Adalet Bakanlığı’ndan.” diyen Balaban, UYAP’ın avukatlar için ücretli hale getirilmesine ilişkin de iptal davası açtıklarını söyledi. Duyarlılıklarının artarak devam edeceğini söyleyen Balaban, "Bir sivil toplum kuruluşu olarak ülkemizdeki demokrasi bilincinin kişilerde yerleşmesini önemsiyoruz. Demokrasilerde biliyorsunuz halk yönetime katılmak zorunda. Bu sivil toplum kuruluşlarının etkin bir katılım söz konusu olabiliyor.” şeklinde konuştu.
    Hukuksal Bakış Derneği üyelerinin öğrencilere sağladığı burslardan dolayı çok memnun olduğunu ifade eden Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, gelecek adına çok ümitli olduğunu söyledi. "Ne olacaksa ne yapılacaksa genç arkadaşlar için yapılacak.” Kendisinin de Adliye personeli ile ilgili böyle bir düşüncesinin olduğunu söyleyen Başsavcı Çetingül, "Adliye’de bulunan hakim, savcı ve avukat arkadaşlardan belirli bir miktar toplayıp, adliye personelinin üniversitelerde okuyan çocuklarına burs verelim. Ancak bunu Hukuksal Bakış Derneği çok daha güzelini yapmış. Renk, ırk, düşünce ayrımı yapılmamış. Herkesimden arkadaşların olması da beni mutlu etti. Kimseyi dışlamamışlar, ötekileştirmemişler, işin dışına çekmişler.” dedi.
    Kendisinin hayalini gerçekleştiren dernek üyelerine teşekkür eden Çetingül, çalışmaların artarak devam etmesi dileklerinde bulundu.
    Toplantıda, avukatlar ve hukuk fakültesi öğrencileri Başsavcı Çetingül’e meslek hakkında merak ettikleri soruları da sorma imkanı buldu.