Hava sıcaklığının zaman zaman 48 dereceyi bulduğu Batman’da gündüz saatlerinde dışarı çıkamayan aileler, gece serinliğinde park, bahçe, yeşil alan ve eğlence mekanlarına akın ediyor.

Yetişkinler günün yorgunluğunu bu renkli mekanlarında üzerlerinden atarken, çocuklar ise bu mekanların içinde bulunan veya çevresinde kurulan oyun parklarında eğleniyor. Gece yarısına kadar doldurdukları mekanlarda dinlenip eğlenen vatandaşlar için, hemen hemen her hafta yaz akşamlarını değerlendirebilecekleri yeni yerler açılıyor. Sıcak havadan biraz da olsa kurtulmak isteyenler, parkları tercih ediyor; eğlenceli bir akşam geçirmek isteyen çocuk ve gençler için de çok sayıda alternatif sunuluyor.
Hava karardıktan sonra ailesiyle Atatürk parkı veya Turgut Özal Bulvarı’nda gezen çocuklar, aileleri dinleniyor, onlar yeni hizmete açılan şişme havuzlarda çarpışan botlara binip ve yine özel şişme havuzda bulunan zorb adrenalin topu ile doyasıya eğleniyor. Zorb topu ile inanılmaz adrenalin yaşayan, çarpışan botlarda ise doyasıya eğlenen çocuklar hallerinden memnun.

Bu tür eğlence yerlerinin açılmasının kente ayrı bir renk kattığını belirten vatandaşlar, “Çocuklara yönelik bu tür eğlence yerlerinin açılması çok güzel. Çocukların eğlenmesinin yanında kente de görsel açıdan bir güzellik katıyor, bir hareketlilik getiriyor. Havalar aşırı sıcak, çocuklar gündüz dışarı çıkamıyor. Sıcak havalarda havuzlu eğlence mekanları daha bir rağbet görüyor. Şu an en çok çarpışan bot ve zorb adrenalin topunu tercih ediyorlar. Zorb adrenalin topuna sadece çocuklar değil biz yetişkinler de ilgi gösteriyoruz.” diye konuştu.