Konya’nın Kulu ilçesinde belediye bünyesinde başlatılan ‘Beyaz Melek Kampanyası’ ilçede bakıma muhtaç yaşlıların ve hastaların yüzünü güldürüyor. Kampanyada 60 bakıma muhtaç kişinin bakımı yapılıyor.

Kampanya için oluşturulan 1 hemşire ve 2 yardımcı elemandan oluşan ekip her gün bakıma muhtaçların ve hastaların evlerini dolaşıyor. Ekipteki hemşire hastaların tansiyon, ateş, pansuman, nabız ilaç takibine bakarken yardımcı personeller de hasta vatandaşların ev temizliği, bulaşık, çamaşır ve kişisel bakımı gibi ihtiyaçlarını gideriyor. Ayrıca hastalar evlerinden ambulans ile alınarak tedavilerinin ardından tekrar evlerine bırakılıyor.

Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, belediye olarak sosyal belediyecilik anlayışını benimsediklerini söyledi. Daha önce bir paylaşım merkeziyle ihtiyaç sahiplerine ulaştıklarını kaydeden Yıldız, Beyaz Melek Kampanyasıyla 60 bakıma muhtaç ve hasta vatandaşın bakımını yaptıklarını anlattı. Kampanyadan yararlanan hastalar ise ekipte yer alan hemşire ve yardımcı elamanlar ile kampanyayı başlatanlara duacı olduklarını kaydetti.