Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazar günü Yenikapı'da yapılacak olan mitinge ilişkin "Şu ana kadar sayın Bahçeli'nin bu davete icabeti haberini aldık. Sağolsunlar, varolsunlar. Ben aslında sayın Kılıçdaroğlu'nun da orada olmasını istiyorum. Onlar da şu ana için bir heyete ile katılacaklarını açıkladırlar. Öyle zannediyorum ki durumu tekrar gözden geçirir ve onlar da Pazar günü Yenikapı'da olma karını verirler" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Oda ve Borsa Başkanları ile bir araya geldiği İstişare toplantısında konuştu. 15 Temmuz darbe girşimine ilişkin Erdoğan, "Daha noktayı koymuş değiliz bu bir virgüldür. Gevşemek yok kararlı bir şekilde süreci devam ettirmek zorundayız. Virüs her tere sirayet etmiş" dedi.

"ŞİMDİ DE 14 AĞUSTOS'U BEKLEYİN. BİZ NAMERT DEĞİLİZ. BİZ MERTİZ MERT"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü: "Aklını kullanamayan aynı ihanet ortak olamaz mı? yaşananlardan ders almadıkları gibi hala şunu günü, bugünü bekleyin diye hezeyanları ile kendi taraftarlarına moral vermeye milleti tehdit etmeye çalışıyorlar. Şimdi de 14 Ağustos'u bekleyin. Biz namert değiliz. Biz mertiz mert.

ATTIKLARI HER ADIM ONLARI İÇİNDE BULUNDUKLARI FOSSEPTİK ÇUKURUNDA BİRAZ DAHA AŞAĞIYA ÇEKİYOR ÇEKECEK
Alçaklık bir karakter meselesidir. Zaman ve mekân sınırı taşımaz. Şahsiyetiniz kirlenmişse, günün 24 saati, yılın 365 günü ihanetinizi dışa vurabilirsiniz. Attıkları her adım onları içinde bulundukları fosseptik çukurunda biraz daha aşağıya çekiyor daha da çekecek. Yedikleri her darbe çirkin yüzünü daha da ifşa edecek. Daha neler çıkacak? Milletimiz onların boyunun ölçüsünü aldı. Ölçtük. Boyları ne kadar belli. Artık ne söyleyip ne tehditler savursalar boş. Önlemlerimizi mutlaka almaya devam edeceğiz. Rabbim 'in ve milletin hükmünden daha büyük bir tedbir yoktur. Birleri diyor ki bu bir inanç meselesi. Taşa, ağaca, hayvana elleri ile yaptığı puta tapan da kendi dünyasında samimi olarak inanıyor öyle mi?"

"BE DANGALAK, BE ŞARLATAN BU BİR ŞİRK, KÜFÜRDÜR. PENSİLVANYA'YI TANRILAŞTIRIYORSUN"
Erdoğan, "Şimdi çıkıyorlar utanmadan sıkılmadan, güya önünde de bir de kariyeri var, 'O, bize şah damarından daha yakındır' diyor. Pensilvanya'daki için söylüyor. Be dangalak, be şarlatan Allah ayetinde ne diyor, 'Ben size şah damarınızdan daha yakınım' diyor. Bize şah damarımızdan daha yakın olan Allah'tır. Bu bir şirk, küfürdür. Pensilvanya'yı tanrılaştırıyorsun. FETÖ İhanet şebekesini mensupları sadece ve sadece Pensilvanya'daki şarlatana inanıyor. Hayatlarını onun için yakıyorlar. Dünyaları ile birlikte ahiretlerini de yaktıklarının farkında değiller. Bizim inanç anlayışımız ile en küçük bir ortak noktası yok" diye konuştu.

"FETÖ'NÜN GÜNAH GALERİSİ" DİYE BİR KİTABI YAYINLAYIN"
Erdoğan, "Dün söylemeyi unuttum o da şu, sözde kitaplar yazıyormuş artık ne tür intihaller yapıldığını bilemem ama çok intihaller olduğu belli. Diyanet İşleri Başkanımıza da söyledim bunun sözde eserlerini Din İşleri Yüksek Kurulu'na verin de A'dan, Z'ye bir incelesinler, inceltsinler. Kitaplarda dinimizi ile bağdaşmayan ifadeler var. "FETÖ'nün günah galerisi" diye bir kitabı siz yayınlayın. Bütün gerçekler ortaya serilsin. Bunun en ideali Din İşleri Yüksek Kurulu'nun bunu yapmasıdır" dedi.

"İŞ ADAMLARINDAN ÖZEL RİCAM ÇEVRENİZDE BU GAFLETTEN UYANAMAYAN VARSA DERHAL ADALETE TESLİM EDİN"
İş adamlarına da seslenen Erdoğan, "İş adamlarından özel bir ricam var içinizde veya çevrenizde bu gafletten uyanamayan varsa onları derhal adalete teslim edin. Bu, yakınınız da olabilir. Süreç içerisinde ne yazık ki kardeşi, oğlu var savunuyor" dedi.