İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fatih Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 3. İstanbul Bilim Olimpiyatları’nda dereceye girenler ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve İl Kültür Müdürü Mustafa Uslu’nun da katılacağı törende alacaklar.
Sosyal başarı kadar bilimsel başarının da önemli olduğu gerçeğinden hareketle bu yıl 3.’sü yapılan olimpiyatta başarı elde eden öğrencilere ödülleri törenle verilecek. 20 Şubat 2012 Pazartesi günü Fatih Üniversitesi Büyükçekmece Kampüsü'nde
yapılacak törene İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız ve İl Kültür Müdürü Mustafa Uslu da katılacak.
İstanbul genelindeki liselerin sayısal ağırlıklı bölümlerinden Olimpiyat’a katılan öğrenciler, ortalama dört saat boyunca Fatih Üniversitesi Akademik Komisyonu tarafından hazırlanan olimpiyat sorularını cevapladılar. Öğrencileri zorlayan ve kompleks bir mantıkla hazırlanan olimpiyat sınavı sonunda 35 öğrenci dereceye girmeyi başardı. Olimpiyatlarda dereceye giren öğrenciler ödüllerini Fatih Üniversitesi Büyükçekmece Kampüsü'nde gerçekleştirilecek törenle alacaklar. Derecelik öğrencilere İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından altın, gümüş, bronz madalya ve çeşitli ödüller verilecek. Ayrıca başarılı olan öğrencilerin danışman öğretmenlerine de İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ödül verilecek.
Kaynak: cha