Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’ya bağlı Karlısu beldesinde bulunan gölete giren Halil İbrahim Yanaray (11) gölet içerisinde yılan görünce panikledi. Panikleyerek bir süre suda çırpınan Yanaray, boğularak hayatını kaybetti. Gölette dalgıçların yaklaşık 2 saatlik çalışması sonucu bulunan Yanaray’ın cansız cesedini babası Hikmet Yanaray gölete atlayarak kenara kadar getirdi.
Yaz tatili süresince gittiği Kuran kursunun Cuma Namazı nedeniyle erken bitmesini fırsat bilen Halil İbrahim Yanaray ve 2 arkadaşı daha Karlısu Göletine gitti. Yüzmeyi iyi derecede bildiği için gölete arkadaşları ile giren Yanaray bir anda suyun içinde yılan görünce panikledi. Gölete beraber gittiği arkadaşları sudan hemen çıkmayı başarırken Halil paniklemesi nedeniyle sudan çıkamadı. Halil’in gölet içerisinde kaybolduğunu fark eden arkadaşlarının ailesini haberdar etmesi üzerine aile hemen güvenlik güçlerine haber verdi.
Olay yerine gelen Hatay Sivil Savunaya bağlı dalgıçlar gölet içerisinde yaklaşık 2 saat Halil İbrahim Yanaray’ın cesedini aradı. Dalgıçların göletin orta kısımlarında cesedi bulduğunu fark eden Baba Hikmet Yanaray hemen gölete atlayarak dalgıçların yanına kadar yüzdü ve oğlunun cansız bedenini dalgıçların elinden çekerek gölet kenarına kadar getirdi. Oğlunu öpüp koklayarak göletten çıkaran babanın kollarından sağlık ekipleri ve Jandarma tarafından alınan Halil İbrahim Yanaray ambulansa konularak hemen olay yerinden uzaklaştırıldı. Olayın şokunu yaşayan Yanaray ailesi ve yakınları sinir krizleri geçirdi.
Serinlemek üzere girdiği gölette boğularak hayatını kaybeden Halil İbrahim Yanaray dualar eşliğinde toprağa verildi.