Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, LYS sınav sonucunu bütün öğrenciler gibi büyük heyecanla takip etti. Holding binasındaki makam odasından Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) internet sitesine giren Boydak, burada yerleştirmede Türkçe-Matematik-3 puan türünde 241,680 puan aldı. Boydak, daha önce Melikşah Üniversitesi’nde okumak istediği yönündeki açıklamasını hatırlatarak, “Eşimle oturduk ve karar verdik. Açık öğretim fakültesi okuyacağım. Bölümde sosyoloji olarak belirledik.” dedi.
Hacı Boydak, sınav sonucunu öğrendikten sonra yaptığı açıklamada, ilk olarak seçtiği sosyoloji bölümünü bitirmek ve sonra yüksek lisans yapmak olduğunu söyledi. Boydak, şöyle konuştu: "Şuan mutluyum. Girmiş olduğum sınavdan iyi bir puan aldım. Sınav öncesinde yaptığı açıklamada Türkiye’mizin en güzel vakıf üniversitelerimizden birisi olan Melikşah Üniversitesi'ni tercih etmek istediğimi söylemiştim. Eşimden izin alabilirsem olabileceğini söylemiştim. Hanımla da istişare ettik. Erciyes Üniversitesi’nden Ekrem hocamla da görüştük. Bu değerlendirme sonucunda açık öğretim fakültesi okumaya karar verdim. Bölüm olarak da sosyoloji seçtik ve kitaplarını bile şimdiden aldım. Toplam 7 ders var."
Hacı Boydak, okuma hedefindeki aşamaları tek tek geçtiğini ifade ederek, açık öğretim fakültesini bitirdikten sonra Melikşah Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmayı hedeflediğini anlattı. Üniversite okurken bir yandan da yabancı dil eğitimine ağırlık vereceklerini aktaran Hacı Boydak, okumanın ve öğrenmenin yaşı olmadığını dile getirdi. Boydak, sosyal hayattan ve uykudan biraz taviz verince başarılı olunduğunu belirtti. Bu başarıyı almasında kendisine katkıları olan Kılıçaslan ve Yelkanoğlu Liseleri öğretmenlerine teşekkür etti.

"ÇOCUKLARIMIZIN KAFALARI BOŞ BİLGİLERLE DOLDURULUYOR"
Hacı Boydak, bütün öğrencilere bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diledi ve özellikle lise çağındaki çocukların kafalarının boş bilgilerle doldurulduğunu anlattı. Boydak, şöyle konuştu: "Öğrencilerimizin gerçekten kafası, özellikle lise öğrencilerimizin kafası boş bilgilerle dolduruluyor. Başbakanımızın bir açıklaması var. Liselerin yüzde 70'ini meslek lisesi haline getireceğini söylüyor. Bunu önemsiyorum. Destekliyorum. Sadece meslek lisesine çevirmek yetmiyor. Okulda kullanılan araç ve gereçlerin yenilenmesi gerekir. Organize Sanayi Bölgemizde, işyerlerine bakarsanız ‘eleman alınacak’ diye yazılıyor. ‘Kalifiye eleman alınacak’ diye yazılıyor. Yıllar önce sanat okulumuz vardı. Kayseri’de meslek liselerinin motor, torna tesviye ve ahşap bölümünden mezun olanlar sanayici tarafından hemen alınırdı. Biz o ruhun yeniden yaşanmasını istiyoruz.”
Hacı Boydak, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından hemen ailesi ve akrabaları tarafından telefonla aranarak tebrik edildi.