Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yeni anayasa için uygun ve uzlaşılabilir bir alan arayışına girdiklerini belirtti.
Hizmet-İş Sendikası’nın Ankara’daki genel kuruluna katılan Bozdağ, ‘’Devir yeni anayasa devridir. Biz anayasa yapmak için uygun ve uzlaşılabilir bir alan arayışı içindeyiz.’’ açıklamasını yaptı.
Başta siyasi partilerden olmak üzere herkesten katkı beklediklerini dile getiren Bozdağ, ‘’Sendikalar ve sivil toplum kuruluşları özellikle anayasa konusunda daha hazırlıklı.’’ dedi.
Norveç’teki saldırılar hakkında da konuşan Bozdağ, ölenler için başsağlığı dileğinde bulunarak, ‘’Bu durum bize göstermiştir ki, terörün dili, rengi ve ırkı yoktur. Terörün, dili, rengi, ırkı olmadığı bu terör saldırısında görülmüştür.’’ şeklinde konuştu.
Türkiye’deki teröre de değinen Bekir Bozdağ, ‘’Terörle mücadele konusunda Milli Birlik ve Beraberlik Projesi’nin hayata geçirilmesi şarttır.’’ ifadelerini kullandı.
İşçi haklarına da değinen Başbakan Yardımcısı Bozdağ, ‘’Sosyal Güvenlik Kurumu'nun kurulması, çalışanlar arasında adaletin getirilmesiydi. Sağlık sahasında da adalet getirilmiş oldu. Bizim için işçiye hizmet anlayışımız haklardan eşit bir şekilde yararlanmasını sağlamaktır. 1 Mayıs sendromununun atlatılmasını da sağladık. Taksim’in 1 Mayıs’a açılması çok önemli bir adımdır. Hükümetimizin kıdem tazminatı fonunu kaldırması söz konusu değildir. Biz işçilerimize haklarını alabilecekleri garantili bir sistem getirmek istiyoruz.‘’ dedi.