Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik'in seçim öncesi 'ödenek geliyor ancak aynı ölçüde hizmet yapılmıyor' sözlerini hatırlatan Şanlıurfalı köylüler yerel yönetime tepki gösterdi.
     Şanlıurfa merkeze bağlı İnanlı ve Taşan köyü ile aynı güzergahta bulunan ancak Bozova ilçe sınırları kalan Pirhalil, Cebeli, Bulancak yol güzergahında oluşan çukurlar ulaşımı durma noktasına getirdi. İl özel idaresine bağlı ekiplerin herhangi bir çalışma yürütmediklerini ileri süren bölge sakinleri, yollarda yer yer 20 - 30 santimetrelik çukurlar oluştuğunu dile getirdi. Köylüler, yolların bir an önce yapılmasını istedi. Köylüler kalitesiz asfalt yapıldığını iddia ederek, Bozova'dan organize sanayiine giden ağır tonajlı pamuk kamyonlarının da yolu bozduğunu belirtti.
        Gerekli kurumlara 3 yıl boyunca yolun yapılması için çok sayıda dilekçe verdiğini, ancak yolların yapılmadığını kaydeden Pirhalil Köyü Muhtarı Aziz Çelik, müracaatta bulunmaktan bıkıp usandığını söyledi. Artık pes ettiğini ifade eden Muhtar Çelik, "2008, 2009 ve 2010 yılında Bozova Kaymakamlığına çok sayıda dilekçe verdim. Şanlıurfa merkezdeki yetkililere de defalarca bildirdim. 3 yıl boyunca denemediğim yol kalmadı. Bu yıl pes ettim. Kaymakamlık ve il özel idaresinden sonuç alamayınca bu yıl da siyasilerin peşine düştüm. Milletvekillerine ilettim yol durumumuzu sürekli çalışma yaptıklarını belirtiyorlar. Ancak bir türlü yollar düzelmedi. Halk beni sorumlu tutuyor. Artık birilerinin bu yollar için somut adım atmasını istiyoruz." dedi.
         Taşan-Pirhalil- Bulancak köylerini Bozova'ya bağlayan grup köy yolunda ulaşımın durma noktasına geldiğini dile getiren Abdulkadir Aslan, "Özellikle Taşan- Pirhalil ve Pirhalil köyüne bağlı mezraların köy yolları geçilmez hale gelmiş. Yer yer 30 santimetrelik çukurlar oluşmuş. Araçların arızalarını gidermekten bıktık. Köyümüzün yolu köstebek yuvasına dönmüş." şeklinde konuştu.
        Şanlıurfa Milletvekili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in seçim çalışmaları sırasında 'hizmet için gerekli paranın geldiğini ancak aynı ölçüde hizmetlerin yapılamadığı' şeklindeki sözlerini hatırlatan Aslan, hizmet için gelen paranın nereye aktarıldığının sorgulanması zamanının geldiğini söyledi.