Şanlıurfa’nın Akziyaret beldesine bağlı Cülmen köyünün çamurlu yolları vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Köylüler son 30 yılın en fazla çamurlu günlerini yaşadıklarını, otomobilleri köy sokaklarında kullanamadıklarını belirtiyor.
    Yolları çamur deryasına benzeten köylüler, en çok çileyi çekenin ise öğrenciler olduğunu söylüyor. 830 öğrencisi bulunan köyde öğrenciler, çamurlara bata-çıka ilerlediklerini ifade ediyor. Yolda kalan araçların imdadına ise vatandaşlar ve traktör yetişiyor.
    Cülmen köylüleri, yetkili mercilerin bir an önce bu duruma el atması gerektiğini belirtti. Diz boyu çamur karşısında çaresiz kaldıklarını ifade eden vatandaşlar, alkışlarla durumu protesto etti. Camiye gitmek isteyen yaşlılar da çamurlardan dolayı evlerinden dışarı çıkamadıklarını anlattı. Şehre gitmeye çalışanların aracını köylüler iterek çamurdan çıkarıyor. Köylülerin tek talebi ise köylerine ya asfalt yolunun ya da köy içinde parke taşlarının döşenmesi.
    Köylülerden Mehmet Demir, öğrencilerin çamurlu okula gittiğini ve öğretmenleri tarafından azarlandığını kaydetti. Ali Demir ise çamurlu elbiselerle başka bir yere gidemediğinden yakındı. 60 yaşında olduğunu kaydeden başka bir köylü de 33 yıldır buna benzer çamur görmediğini dile getirdi.