Çeşitli hastalıklardan dolayı uzun süreli tedavi görmek zorunda kalan öğrenciler, hastanelerde kendileri için açılan okulda arkadaşları birlikte eğitimlerine devam ediyor.
    Milli Eğitim Müfredatı'na uygun olarak bu öğrencilerin hastanede kaldığı sürede arkadaşlarından geri kalmamaları için hastaneler de de sınıf açılıyor. Hastanede açılan sınıflarda kendilerine milli eğitim tarafından tahsis edilen öğretmenler tarafından ders verilen öğrenciler, hem derslerinden geri kalmıyor, hem de tedavilerini devam ettirmiş oluyor. Son olarak Bursa Şevket Yılmaz Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde ilköğretim okulu açılışı gerçekleştirildi. Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi İlköğretim Okulu'nun açılışı Vali Şahabettin Harput’un da katılımıyla yapıldı.
    Hayırsever Eyüp Yetik tarafından donatılan sınıfta biri müdür iki öğretmen 12 öğrenciye eğitim veriyor. Sınıf 1-8. sınıf öğrencilerinden oluşuyor.
    Hastanedeki sınıfın açılışına Vali Şahabettin Harput’un yanı sıra, Sağlık İl Müdürü Dr. Özcan Akan, Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Karadağ katıldı. Açılışın ardından öğrencilerle sohbet eden Vali Harput sıkıntılarını dinledi. Vali Harput ayrıca bazı bölümlerin de açılışını yaptı.

    “SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜ İLE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA GÜZEL İŞBİRLİĞİ”
    Hastane okulunun açılışına katılan Vali Şahabettin Harput, “Bu gün hastanemizde değişik sebeplerle uzun süreli yatan hasta çocuklarımızın eğitim-öğretimden mahrum kalmamaları için çocuk bölümünde eğitimlerini almaları için milli eğitim müdürlüğümüz ile sağlık il müdürlüğümüz işbirliği halinde bu çocuklarımıza eğitim vermekte. Bu işbirliği güzel bir çalışma olmuş. Hastanede kalan çocuklar, hem eğitim olarak eksik kalmayacak, hem de tedavilerini yerine getirecekler, Hem de aileler mutlu olacak.” dedi.
    Hastane Başhekimi Mehmet Karadağ ise 12 öğrencisi bulunan bir sınıfta iki öğretmenle eğitim verdiklerini belirterek, “Bugün ilköğretim okulumuzun açılışını yaptık. Resmi kayıtlarla çocuklara eğitim veriliyor. Hastalıkları nedeniyle okula devam edemeyen çocuklar burada eğitim alıyor. Burada çocukların günlük hayattan kopmamalarını sağlıyoruz.” şeklinde konuştu.

    “HASTANE İLKÖĞRETİM OKULLARI”
    Hastane ilköğretim okulları, yatarak tedavi gören veya süreğen (uzun süreli) hastalığı nedeniyle örgün eğitim kurumlarından doğrudan yararlanamayacak durumda olan okul öncesi ve ilköğretim okulu çağındaki özel eğitim ihtiyacı olan çocuklara eğitim veriyor.
Bu okullar öğrencilerin kayıtlı bulundukları okullardaki eğitim programlarını kesintisiz sürdürebilmeleri amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında düzenlenen protokolle açılıyor. Bursada bu kapsamda açılmış 3 okul bulunuyor. Bunlardan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastane İlköğretim Okulu'nda 50 öğrenci, Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesi Hastane İlköğretim Okulu'nda 14, ve Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane İlköğretim Okulu'nda 12 öğrenci eğitim görüyor.
    Öğrenci sayıları hastanede tedavi gören öğrencilere bağlı olarak zamanla değişebiliyor.