Kendisine saldıran hasta yakınının 25 ay hapis cezasına çarptırılmasına neden olan Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Murat Güzel, “Bundan sonra doktorlara saldıracaklar iki defa düşünmek zorunda.” dedi.
        Hastanenin Prematüre Servisi Yoğun Bakım Ünitesi’nde görev yapan Murat Güzel, iki günlük bebeğin sağlığını düşündüğü için saldırıya uğradığını belirtti. Bir yıl önce hastanenin acil servisine getirilen ve sonra yenidoğan ünitesinde müşahede altına alınan iki günlük bebeği çıkarmak isteyen Ü.S.’ye bunun mümkün olmadığını ifade ettiğini anlatan Güzel, olayı şöyle anlattı: “Şahsın getirdiği bebek iki günlüktü. Pazar günü hastanenin acil servisine, huzursuzluk ve emmeme şikayetiyle başvurmuşlar. Arkadaşlar önce acil servise sonra da yenidoğan servisine yatırıyorlar. Hemen ikili antibiyotik ve serum tedavisine başlanıyor. Pazartesi günü biz gelince hasta bize devredildi. Tahlil, kan alıyoruz, tetkikler devam ediyor. Aynı gün öğleden sonra hasta yakınlarına bilgi veriyoruz. Şahıs, 'imzamla buradan bu çocuğu çıkartacağım.' dedi. Nereye götüreceksin diye sorduğumda, özel bir hastanenin ismini verdi. Biz konuştuk dediler. Eşimin de çalıştığı özel hastanenin doktorlarını tanıyorum. Aramalarını istedim. Çünkü, çocuğun klinik bilgileri hakkında bilgi verecektim. 'Biz çıkartacağız' deyince ben de, bu çocuğun mutlak surette tedavisinin yapılması gerekir. Aksi olursa sizi savcılığa vereceğim dedim.”
        Bu olaydan bir gün sonra salı sabahı, kendisinden bilgi almaya gelen Ü.S.’nin 'Ben öğrendim, bu çocuğu çıkartırım. Savcı da kim oluyormuş. Sizi valiye şikayet edeceğim. Hastanede yapılan tetkiklerin hepsini de istiyorum.' dediğini kaydeden Güzel, çocuğun dosyasına baktığı bir anda birden üzerine saldırdığını aktardı. Şahsın boğazına sarılıp, kolunu bükmeye başladığında yere düştüğünü, kolunun omzundan kırıldığını hissettiğini söyleyen Güzel, hala ağrılarının devam ettiğini belirtti.

MEDYAYA SİTEM ETTİ
     Daha sonra geçen süreçte medyada çıkan, “Doktor dayak yedi” gibi küçültücü ifadelerin kendisini üzdüğünü dile getiren Murat Güzel, “Aniden saldırıyor insan. Sanki evire çevire dövmüş gibi yazılıyor. İnsan ister istemez kızıyor.” dedi. Medyada kullanılan ifadelerde rencide edici, küçültücü yazılar yer aldığını anlatan Güzel, “Doktor dayak yedi, dövüldü” demenin hoş olmadığını açıkladı. Haberlerden sonra daha önce genel cerrahi uzmanı olarak görev yaptığı Ağrı SSK Hastanesi’nden hastalarının, doktor arkadaşlarının, diğer illerden sınıf arkadaşlarının aradığına değinen Güzel, “Her arayana tekrar tekrar anlatmak zorunda kalıyorsunuz. İster istemez bir travma geçirmişsiniz. Bir taraftan ağrı sızım var. Bir de insanlara gerçeği anlatmakla uğraştım.” diye konuştu.
        İlk defa böyle bir olayla karşılaştığına dikkat çeken Güzel, bu tür olayları duyduğunu, ama kendisinin başına hiç gelmeyecekmiş zannettiğini belirtti. “Böyle bir olay benim başıma gelmez diye düşünüyorsunuz. Mayına basmak gibi bir şey.” diyen Güzel, şöyle konuştu: “Ben saldırı beklemiyordum. Ben çocuğu düşünüyordum. Yoksa at imzanı al çocuğunu git diyebilirdim. Nereye götüreceksin, bu çocuk oyuncağı değil. Bu çocuklar ilk dört gün gözetim altında tutulmalı. Riske atamayız. Bu çocuklar savunmasızlar, yetişkin değiller. Burada yatması şart değil. Yeter ki bir hastaneye götürsün."