Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, doktoralarını ve lisansüstü eğitimlerini yurtışında yapacak olan öğrencilerle aynı zamanda BTÜ’nün elçisi vazifesini de üstleneceklerini söyledi.
Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen, ülkenin dörtbir yanından doktorasını ve lisansüstü eğitimlerini yurtdışında yapma hakkı kazanan öğrencilerle bir araya geldi. Rektör yardımcısı Prof. Dr. Cevdet Demir, Doğa Bilimleri, Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Kopmaz ve idari personelin de katıldığı toplantıda Rektör Sürmen, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından BTÜ adına yurttışında lisansüstü eğitim ve doktora yapmak üzere seçilen 38 öğrencinin büyük bir misyon üstlendiklerini dile getirdi.
Bu ülkede ve bu şehirde yaşayanlar olarak Bursa ve Türkiye için aynı ideale sahip olduklarını ifade eden Rektör Sürmen, "Sadece mezun olmayı başarmış akademisyen adayları olarak geri dönmeniz yetmez. Üniversitemiz için beslediğimiz yüksek ideallere, ülkemiz ve gençlerimizin geleceğine katkı koyacak bir donanıma sahip olmayı hedeflemelisiniz." dedi. BTÜ’nün öğretim kadrosu ve öğretim koşullarından bahseden Rektör Sürmen, özellikle lisan konusuna ağırlık vereceklerini, sadece ve sadece öğrencilerin yüzde 30’u İngilizce olarak verilecek dersleri takip edebilmelerini değil, yazılı ve sözlü İngilizce olarak kendi geleceklerine katkı koyacak faaliyetlerin içinde olmaya cesaret edebilecek bir lisan seviyesine sahip olmalarını hedeflediklerini dile getirdi. ‘7 büyük şehre 7 büyük üniversite’ projesinin ürünü olan bir üniversite olarak kurulmuş olmanın hakkını vereceklerinin altını çizen Prof. Dr. Sürmen, BTÜ’nün proje ve teknoloji üretme ve diğer üniversitelere öğretim üyesi yetiştirme konusunda ayrıcalıklı bir yere sahip olacağını vurguladı.
Öğrencilere 'Fırsatları en iyi şekilde değerlendirin ve uyanık birer gözlemci gibi bulunacağınız ülkelerde Üniversitemize katkı sağlayacak kişi, kurum ve faaliyetleri bize not edin' tavsiyesinde bulunan Sürmen, "Bursa’nın bir kentte bulunması gereken hemen hemen her tür potansiyele sahip olduğunu, otomotiv ve tekstil sanayinin lokomotifi bir kent olmasının da kente ayrı bir değer kattığını, dolayısıyla Bursa Teknik Üniversitesi’nin Bursa’yı bir faaliyet alanı olarak etkin bir şekilde kullanmasının bütün Türkiye’yi faaliyet alanı gibi kullanmasına eşdeğer olacağını." ifade etti.