Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Özlüce ile Arabayatağı istasyonları arasında BursaRay’la yolculuk yapıp hem hattı inceledi, hem de yolculuk yapan vatandaşların sorunlarını dinledi.

Bursa’nın her köşesinin ulaşılabilir bir kent olması için bütçenin yüzde 70’inden fazlasını ulaşım yatırımlarına ayıran Altepe, yatırım turunu bu kez BursaRay ile gerçekleştirdi. Özlüce ve Arabayatağı istasyonları arasında BursaRay ile yolculuk yapan Altepe, Bursa’nın ulaşım sorununun ancak raylı sistemlerle çözülebileceğini, bu nedenle de raylı sistemlere büyük yatırım yaptıklarını söyledi. Raylı sistemi kentin dört bir yanına ulaştırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini, bu kapsamda programlarında olmamasına rağmen Kestel hattının ihalesini gerçekleştirdiklerinin altını çizen Altepe, "Bugüne kadar kullanılan 22 kilometrelik raylı sistem hattına sadece bu dönemde şehir içi tramvay hatlarıyla birlikte 26 kilometre ilave ediyoruz. Bu hedefe ulaştığımızda Bursa’nın toplu ulaşımı ekonomik ve konforlu hale geldiği gibi şehir içi trafiği de rahatlayacak. Ekibimizle birlikte, metro hattında sistemin çalışmasıyla ve eksikliklerle ilgili incelemeler yapıyoruz. Hem mevcut B80 vagonlarımızın çalışması, hem de klimaları yeni takılan araçlarımızla incelemeye çıktık. Bugün 10’uncu aracımıza klima takıldı." dedi.

Başkan Altepe, klimaları yeni takılan ve Almanya’dan alınarak deneme seferlerine devam edilen yeni araçların işleyişini yerinde gözlemlediklerini vurgulayarak, "Sistemi, tüm giriş çıkışlarıyla tekrar inceleyip, varsa eksikliklerini ve aksaklıklarını tespit edip, bunları düzeltmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızla da görüşüp taleplerini alıyoruz. Hedefimiz sağlıklı bir şekilde Bursa’mızın ulaşımının sağlanmasıdır. Vatandaşların günlük aktivitelerini zaman kaybetmeden yerine getirmeleri ve konforlu ulaşımı yaşamalarını amaçlıyoruz. Bursa bu konuda dünyaya örnek konuma geldi. Bunu daha iyi noktalara taşımak için gayret ediyoruz." diye konuştu.

Çağdaş ulaşımı Uludağ Üniversitesi ile buluşturacak olan hattın Altınşehir, Ertuğrul ve Özlüce istasyonlarının seferlere başladığını hatırlatan Başkan Altepe, “Yüzüncü Yıl, Batıkent ve Üniversite istasyonlarında da çalışmalar son aşamaya geldi. Üniversiteye ulaşım sadece öğrenciler için değil Tıp Fakültesi Hastanesi nedeniyle bölgeye gelen vatandaşlar için de büyük önem taşıyor. Bu nedenle üniversite hattının eylül ayında yolculu seferlere başlaması için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz." şeklinde konuştu.