Nergis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Çağlar, Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yanında bulunan 4 milyon lira değerindeki arsasını hastaneye bağışladı.
Türkiye’deki ilk ve tek spastik engelli çocuk hastanesi olan Dr. Ayten Bozkaya’ya ek olarak yapılacak ikinci bina, 50 yatak kapasiteli olacak ve 'Cavit Çağlar' adı verilecek. Arsanın devri ile ilgili Heykel Valilik binasında düzenlenen bir törende protokol imzalandı. Törene Vali Şahabettin Harput’un yanı sıra; Vali Yardımcısı Ziya Güler, İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Olay Medya Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Çağlar, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali İnan, Genel Yayın Müdürü Engin Özpınar, Olay TV Genel Yayın Müdürü İsmail Öztat ve Osmangazi Belediye Meclis Üyesi İsmail Hakkı Arslan katıldı.
Protokol töreninde konuşan Vali Şahabettin Harput, Cavit Çağlar’ın uzun yıllar Bursa ve Türkiye’ye çok farklı alanlarda hizmet verdiğini belirterek, “Dr. Ayten Bozkaya Hastanesi çok hayati hizmetler ifa etmekte. Hastane sadece Bursa değil, tüm Türkiye’ye hizmet vermekte. Bu nedenle şu aşamada taleplere cevap vermekte zorlanılıyor. Bu durumda da hastanenin büyütülmesine acil ihtiyaç bulunmakta." dedi. Bu kapsamda Cavit Çağlar’ın yaptığı bağışın çok değerli olduğuna dikkat çeken Vali Harput, "İnsanın en kıymetli varlığı sağlığıdır. Sağlığını kaybeden bir insanın hayatta artık beklediği hiçbir şey kalmaz. Bunun için bu hastanemizin genişletilmesi, oraya 50 yataklı ikinci bir hastane yapılması noktasında bir teşebbüsümüz vardı. Hemen hastanenin yanında değerli bakanımızın bir gayrimenkulü vardı. Kendilerinden rica ettik, ‘hayırlı hizmet için biz oraya talip oluyoruz, çok eski hizmetlerinizi biliyoruz ama bize de nasip olan bir katkınız olsun’ dedik. Sayın Bakanım sağ olsun kırmadı bizi. Ne gerekiyorsa, arkadaşlarına görev verdi. Bu arsanın hukuki işlemlerini yürüttük, bugün geldiğimiz noktada arsanın ikinci bir bina yapılabilir hale geldiğini memnuniyetle görüyoruz. Yaklaşık 4 milyona yakın bedeli olan bir arsanın bağışı bizim için, Bursa için, ülkemiz için fevkalade önemli." dedi.
Dr. Ayten Bozkaya Hastanesi’nde tedavi görecek ve iyileşecek her hastanın duasının önce Çağlar ailesinin defterine yazılacağını söyleyen Vali Harput, Cavit Çağlar’a hizmet ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

"ŞEHRİM ADINA, AİLEM ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Hastanenin yanında bulunan arsanın böyle hayırlı bir işe yarayacağını düşünmediklerini anlatarak sözlerine başlayan Cavit Çağlar ise böyle bir bağış için kendisine imkan veren Vali Harput’a teşekkür etti.
Cavit Çağlar sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sorunları aşarken siz ve arkadaşlarınızın gösterdiği büyük katkılarınızı unutamam. Burada yapılacak olan hastane spastik çocuklar için Türkiye’de ilk olan bir hastane. Ateş düştüğü yeri yakar. Bu konuda anne ve babalar çok sıkıntı çekiyor. Böyle bir hastanenin büyütülmesi, yeni bir mekanın açılması için bize imkan verdiniz, teşekkür ederim. Bursa dünyada var oldukça, burası da kalacaktır. Bizim ismimizi de koymayı uygun gördüğünüz için çok teşekkür ediyorum. Bu eser sizindir. Siz olmasaydınız bizim aklımıza gelmezdi, düşünemezdik. Bu işin mimarı sizsiniz. Şehrim adına, ailem adına teşekkür ediyorum."