CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, yeni anayasa konusunda yapıcı olacaklarını belirterek, “CHP, bu konunun mimarı gibi davranacak.” dedi.
    Matkap, partisinin Bursa il binasında basın toplantısı düzenledi. Matkap, ülkenin ekonomisinin iyi gitmediğini savunarak, AK Parti’nin giderek zor günler geçirdiğini ileri sürdü. CHP’nin kurultay tarihi konusunda da bilgi veren Matkap, kurultayın normal tarihinin Mayıs 2012 olduğunu kaydetti.
    Kurultayın bu tarihte yapılması halinde, bir sonraki kurultayın 2014’ün Mayıs’ında ya da 2015’in Mayıs'ında yapılacağını hatırlatan Matkap, her iki tarihin de yerel ve genel seçimlere denk geldiğini vurguladı. Bu tarihlerde bir taraftan seçimlerle bir taraftan kurultayla uğraşmanın kendilerine güçlük oluşturacağına dikkat çeken Matkap, şöyle konuştu:

“KURULTAY TARİHİNDE 4-5 AYLIK GECİKME OLACAK”
“O nedenle 4-5 aylık bir gecikmeyi o nedenle düşünüyoruz. İlçe kongrelerimizi şubat, mart ayında yapacağız zaten. İl kongrelerimizi de Mayıs ayında yapacağız. Onda bir sorun yok. Biliyorsunuz, kurultayı yönlendirecek olan delegasyon da mayıs ayında seçilecek en geç. Dolayısıyla burada kurultayın kaderini etkileyecek herhangi bir gecikme söz konusu değil. Bilgi eksikliğinden kaynaklanan değerlendirmeler var.”
    Bir tartışmanın ise tüzük kurultayı ile normal kurultayın birleştirilmesinde yaşandığını ifade eden Matkap, son eğilimin, ikisinin birlikte yapılması olduğunu dile getirdi. Matkap, “Yani kurultayımıza 2 gün daha ilave olacak belki, 4 günlük kurultay yapacağız. Belki son sözü de parti meclisimiz söyleyecek. Yarın, Merkez Yürütme Kurulu toplanacak, orada da değerlendireceğiz bu konuyu. Ama nihai sözü parti meclisimiz söyleyecek.” diye konuştu.

“ANAYASA KONUSUNDA YAPICI OLACAĞIZ”
Nihat Matkap, yeni anayasa süreci konusunda partisinin tutumu konusunda ise şunları dile getirdi: “CHP, bu konuda yapıcı olacak. CHP bu konunun mimarı gibi davranacak. Bu konuda bizim önceden de hazırlıklarımız vardı. O komisyona hep olumlu katkıda bulunacağız. Çünkü hazırlanacak anayasa bütün Türkiye’nin anayasası. Çok önemli. Türkiye’nin duyarlılıklarını da biliyoruz. O duyarlılıkları da göz önünde tutacağız. Sanayi çağından iletişim çağına geçtik. İletişim çağının farklı gerekleri var. Türkiye’yi daha da ileri götürmenin belgesi olacak. Onun için bunu önemsiyoruz. O konuda üzerimize düşeni en yapıcı şekilde hayata geçireceğiz.”