Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrunnisa Gül tarafından başlatılan ‘Türkiye Okuyor’ kampanyasına bir destek de Antakya Devlet Hastanesi'nden geldi. Antakya Devlet Hastanesi ek binasında başlatılan uygulama hem hastane çalışanları hem de hastalardan büyük ilgi görüyor. Vatandaşlar muayene ve tahlil sonuçlarını beklerken kitap okuyorlar. Özellikle çocukların kollarında serumla kitap okumaları dikkat çekiyor.
    Yönetim tarafından hastanenin her katında Okuma Köşesi oluşturuldu. Buralarda dergilerden gazetelere, romandan şiir kitaplarına kadar birçok kitap yer alıyor. Hastanenin her katındaki okuma köşelerinden aldıkları kitapları okuyan hastalar, hem sıralarını bekliyor, hem de boş zamanlarını kitap okuyarak değerlendiriyor.
    80 yaşındaki Osman Köylü de hasta yatağında kitap okuyarak vaktini değerlendiriyor. Halinden memnun olduğunu söyleyen Osman Köylü, “Evet iyi iyi, binlerce şükür, Allah bundan aşağı düşürmesin.” dedi.
    Hastanede sıra beklerken kitap okuyan ve ilk defa bu hastanede böyle bir uygulama gördüğünü söyleyen Mehmet Soylu da “İnsanların boş boş sıra beklemesinden, yani oturmasından kitap okumaları her zaman için daha yararlıdır. İlk defa burada gördüm, burası farklı yani, boş zamanımızı daha yararlı şekilde değerlendiriyoruz.” ifadesini kullandı.
    Ali Kara ise “Çok iyi okuyoruz, anlıyoruz." sözleriyle memnuniyetini dile getirdi. Selahattin Demir de “Bakarım beğendiğim bir kitap olursa alıp okurum, kitap okumaktan hoşlanıyorum.” dedi.
    Hastane bünyesinde kurulan kitap okuma köşelerinden en çok yararlananlar ise hastaneye gelen ve okullarından uzak kalan küçük öğrenciler. Kollarında serum takılı öğrenciler bir yandan tedavi olurken, diğer yandan da kitap okuyarak okullarının eksikliğini hissetmemeye çalışıyor. Küçük hastalardan Anaokulu öğrencisi Saadet Usluoğlu kitap okumayı sevdiğini söyledi. 2. sınıf öğrencisi Ferhat da kolunda serum varken kitap okuyanlardan.
    Haziran ayından bu yana ‘Okuma Köşelerinin’ hastane bünyesinde faaliyette olduğunu söyleyen Antakya Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Cem Tosyalı, “Yaklaşık 15 Haziran’da hizmete girdi bu köşelerimiz. Şu anda 400 civarında kitabımız var. Periyodik yayınlarla dergi veya gazete olarak sık sık güncelliyoruz içeriğini.” açıklamasında bulundu. Okuma köşeleri nedeniyle hastalardan çok büyük takdir gördüklerini ve muayene olmak için beklerken bile hastaların gidip kitap okuduğunu anlatan Tosyalı, sözlerine şöyle devam etti: “Tabii ki çok olumlu. Hastanede muayene olmak için gelen hastalarımızı bir süre misafir ediyoruz. Tetkik isteniyor, onun sonuçlarını bekliyorlar, bazen gün boyu burada kalmak durumunda kalıyorlar. Bu bekleme süreleri içinde en azından okumak isteyenler için bir alternatif oluşturduk. Hastaların ilgisi iyi, bazen arkadaşlarla birlikte hastanede dolaşırken hiç kitap okuyacağı aklımıza bile gelmeyecek insanları bile okurken görüyoruz. Bu bizi mutlu ediyor tabi ki.” Hastane bünyesinde oluşturulan okuma köşeleri için herkesten kitap bağışı beklediklerini söyleyen Tosyalı, hastaların da zaman zaman kitap ve dergi bağışında bulunduğunu belirtti.
    Hastaneye kitap bağışında bulunanlar arasında yer alan Bağımsız Sağlık Çalışanları Sendikası(BASK) Hatay İl Temsilcisi Metin Yılmaz, “Antakya Devlet Hastanesi ek binasında Türkiye Okuyor kampanyasına başlatılan okuma köşeleriyle ilgili bu ender çalışmayı Bask Hatay İl Temsilciliği olarak ve Bağımsız Sağlık- Sen İl Temsilcimizle beraber biz de destekleme kararı aldık. Altınözü ilçemize 3 bin adet kitapla kütüphane açılışı yaptık. Bu anlamda hastanemize de bizim 600’e yakın kitap desteğimiz oldu.” diyerek sözlerini tamamladı.