Kütahya'nın Simav ilçesinde oturan Tuğçe Gizem Çelik isimli öğrenci, 19 Mayıs 2011'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sebebiyle kurulan çadırlarda oluşturulan etüt merkezinde hazırlandığı Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'de Y-TM-2 ve Y-TM-3 puan türlerinde Türkiye birincisi oldu. Çelik, Simav Kaymakamı Yüksel Ünal tarfından ödüllendirildi.
Hükümet konağı da depremde hasar gördüğü için makam olarak kullanılan çadırda kabul ettiği Çelik'i kutlayan Kaymakam Çadır, çadır dershanelerde ders gören öğrencilerin SBS ve LYS'de ülke genelinde üst sıralarda yer almasından mutluluk duyduğunu söyledi. Ünal, Simav Anadolu Öğretmen Lisesi'nden bu yıl mezun olan Çelik'e, 500 lira para ödülünü verdi. Törene Tuğçe Gizem Çelik'in babası Adnan Çelik ve annesi Sabahat Çelik de katıldı. Törende ayrıca SBS'de birinci olan öğrencilere 500, ikincilere 400, üçüncülere 200 lira ödül verildi.
Başarılı öğrenci Çelik, ''Bu birinciliği beklemiyordum, benim için sürpriz oldu. Sınavlara hazırlık döneminde ailemle birlikte kaldığım Simav Endüstri Meslek Lisesi bahçesindeki Kızılay çadırı ve panayır alanındaki çadır dershanede, fazlaca artçı sarsıntı oldu. Bunlar motivasyonumu olumsuz etkiledi ama kısa sürede psikolojik baskıyı üzerimden attım.'' dedi. Sınavdan önce Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'ne girmeyi hedeflediğini ancak Türkiye birincileri arasında yer aldığı için tercihlerini değiştirebileceğini ifade etti.
Simav İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Dursun Gülseren ise şunları kaydetti: "Çadır kentteki LYS etüt çadırlarından da yararlanan Tuğçe Gizem Çelik'in Türkiye birinciliğine uzanan başarısı ,Simav için önemlidir. Çadır kentte LYS'ye hazırlık kursları düzenlenmesine katkı sağlayan Valimiz Kenan Çiftçi, Kaymakamımız Yüksel Ünal ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Muhammet Şahinkaya'ya şükranlarımızı sunar, öğrencimizi ve ailesini tebrik ederiz."
Simav Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Ahmet Kızılarslan da, "Birkaç yıldır üniversite sınavlarında Türkiye birincisi çıkarıyoruz. Bu yıl da LYS'de aynı dereceyi tekrarlayarak başarılarımızın tesadüfi olmadığını bir kez daha kanıtladık. Bu başarılarda öğrencilerimiz kadar, birbirine adeta kenetlenmiş öğretmen ve idareci arkadaşlarımın da büyük katkısı bulunuyor. Hepsini kutluyorum." şeklinde konuştu.