Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), pilotları, kendilerini yönlendirmeye çalışan korsan telsizcilere karşı uyardı.
    Türkiye Havayolu Pilotları Derneği’ne (TALPA) gönderilen yazıda, pilotlardan telsiz konuşmalarında dikkatli ve uyanık olmaları istendi. DHMİ, son dönemde ‘İstanbul Uçuş Bilgi Bölgesi’ içerisinde, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi’nin kontrolü altındaki trafiklere bilinmeyen harici bir kaynak ya da kaynaklar tarafından, sha ve yaklaşma kontrol frekansları üzerinden talimatlar verildiği ve uçakların olması gereken rotalarından uzaklaştırılarak, uçuş emniyetinin riske edildiği hadiseler yaşandığına dikkat çekti.
    
    MUHTEMEL RİSKLER BERTARAF EDİLMELİ
    Söz konusu hadiselerin tekrarının önlenmesi ve tespiti halinde müsebbiplerine gerekli cezai yaptırımların uygulanabilmesi için ilgili tüm turuluşlar nezdinde girişimlerde bulunularak gerekli tedbirlerin alındığını belirten DHMİ, Hava Trafik Kontrolörleri’nin de bu konuda uyarıldığını hatırlattı.
DHMİ pilotları da, “Uçuşları süresince ve özellikle hava - yer muhaberesinde daha dikkatli olmaları, kendilerine verilen talimatları daha dikkatli takip etmeleri ve çalışmakta olan hava trafik kontrolöründen farklı bir kaynak tarafından verildiğini değerlendirdikleri talimatları acilen sorgulayarak, muhtemel riskleri bertaraf etmeleri gerekmektedir. Bu bağlamda, yukarıda belirtilen hususların tüm pilotlara duyurulması hususunda gereğini rica ederiz.” sözleriyle uyardı.