Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) Başkanı Zahit Çiftkuran, son zamanlarda yaşanan can kayıplarından üzüntü duyduklarını söyledi. Çiftkuran, “Bu ülkede yaşayan her vatandaş birinci sınıf olup, hiç kimse bir diğerinden üstün değildir. Bazı eksiklikler vardır, bunları da demokrasi içinde halledip aklı selimle hareket etmek gerekir. Bir anlık hevesizime kapılıp büyük olaylara mahal vermemeliyiz. Bir insanın öldürülmesinin bütün insanlığı öldürmek olduğunu unutmamalıyız. Birlik ve beraberlik içinde bu sancılı dönemleri atlatmaya çalışalım.” dedi.
    DİAYDER Başkanı Zahit Çiftkuran, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin sivil itaatsizlik eylemi kapsamında sürdürdüğü alternatif cuma namazının ardından Silvan’daki çatışmayla ilgili basın açıklaması yaptı. Diyarbakır Dağkapı Meydanı'ndaki parkın içinde kılınan namazdan sonra bir konuşma yapan Çiftkuran, herkesin bu tür olayların yaşanmaması için gayret göstermesi gerektiğini dile getirdi. Çiftkuran, son günlerde bilinçli bir şekilde Türkiye’de yaşayanlar arasında fitne çıkartıp vatandaşların birbirine düşürülmek istendiğine vurgu yaptı.
    Bu arada sözde sivil cumalara katılanların sayısının her geçen hafta azalması ise dikkat çekti. İlk haftalarda binlerce kişinin katıldığı sivil cumalar şu anda 300-400 kişinin katılımıyla kılınıyor. Dağkapı Meydanı’na yakın camilerden tarihi Nebi Cami ise tıklım tıklım doluyor.