Diyarbakır Dicle Üniversitesi Çocuk Hastanesi, Güneydoğu’daki çocukların tedavi göreceği önemli merkezlerden biri haline geldi. Hastane, alınan cihaz ve açılan yeni bölümlerle her türlü tedavi hizmeti verecek kurum haline geldi.
    Türkiye’nin en büyük çocuk yoğun bakım servisinin yanı sıra yeni açılacak anjiografi bölümüyle Dicle Üniversitesi Çocuk Hastanesi, Türkiye’nin sayılı büyüklükteki üniversite çocuk hastanesi olacak.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Kenan Haspolat, bu yıl hizmete giren hastanede kısa süre her alanda hizmet verecek konuma geldiklerini söyledi. Haspolat, “186 yatağıyla ülkenin en büyük üniversite çocuk hastanelerinden biri olma durumundayız. Çocuk göğüs, acil, gastroenteroloji, nöroloji, endokrin, hematoloji-onkoloji, nefroloji, intaniye ve çocuk yoğun bakım ünitelerinde profesör ve doçentlerden oluşan bir hizmet sunmaktayız.” diye konuştu.
    Haspolat, bunun için 32 yataklı çocuk hematoloji-onkoloji ünitesi kurduklarını belirterek, “32 yataklı kapasiteyle ülkenin en fazla kapasiteli olanlarından bir çocuk kanser hizmeti. Güneydoğulu çocuk kanser hastaları için önemli bir ümit kaynağıdır.” şeklinde konuştu.
    Hastanelerinde 2 tane üçüncü basamak ünite, 1 adet 12 yataklı ikinci basamak yoğun bakım ünitesi olduğunu dile getiren Haspolat, şunları söyledi: “Yani 36 yatakla ülkenin en büyük sayılabilecek çocuk yoğun bakım ünitelerinden. 60 yataklı olarak planlanan yeni doğan ünitesi, 25 ventilatörlü yoğun bakım ünitesiyle hizmet verecektir. Burada 4 öğretim üyesi hizmet verecektir. Ayrıca, çocuk acil ünitesi 25 yataklı olarak hizmet vermektedir. Burada alanlarında uzman olan nöroloji, endokrin, gastroenteroloji, göğüs branşında hocalar önemli bir boşluğu kapatmaktadır. Bronkoskopi ve EEG hizmetlerinin yanı sıra 10 gün içinde göreve başlayacak bir gastroenteroloji doçent hocamız endoskopi hizmetlerini verecektir.”