Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), 2011 mali destek programı tanıtım ve eğitim toplantısını Mardin’in Midyat ilçesinde düzenledi. Matiat Otel’de yapılan toplantıya Dika Genel Sekreteri Abdullah Erin’in yanı sıra Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya, ilçe tarım müdürü Hilal Akkaya, yatırımcı işadamları ve sivil toplum temsilcileri ile mahalle muhtarları katıldı.
    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantı daha sonra Dika Genel Sekreteri Abdullah Erin’in konuşmasıyla devam etti. Mali destek programı ve eğitimin önemini vurgulayan Erin, bölgenin kalkınması için desteklenmesi gereken projelerin önemine değindi. Projeler arasında en küçük ayırım yapılmadığına işaret eden Erin, "Bu bir yarışmadır. Diğer kurumların sağlamış oldukları desteklerden farklı olarak bu gerçek bir yarışmadır. Hiç kimsenin hiç kimseye en ufak üstünlük, en ufak ayrıcalığı söz konusu değildir. Oyunun kuralları ve ilkeleri bellidir. Bu kural ve ilkeler çerçevesinde iyi, kaliteli proje hazırlayan ve sunan girişimcilerimiz ve kamu kurum kuruluşlarımızın projeleri ajans personelinin dışındaki uzman kişilerce değerlendirilir. Bize sadece onun uygulaması kalıyor.” diye konuştu.
    Yatırımcı ve girişimcilere, ajans bünyesinde bulunan yatırım destek ofislerinde verilecek olan proje eğitimlerine katılmaları için çağrıda bulunan Erin, ayrıca toplantıya Midyatlı girişimcilerin yoğun ilgi göstermesinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.
    İşadamlarını bilgilendirmeye yönelik yapılan toplantıdan dolayı memnun olduğunu dile getiren işadamı Mikail Geçer, “Önümüzü görmemiz ve yatırım açısından memnuniyet verici bir çalışma. Özellikle dışarıdan gelecek yatırımcılar açısından bölge önemli. Suriye ve Irak başta olmak üzere Orta Doğu’ya açılacak bir iş hacmi bölgemizde bulunuyor. Bu tur toplantılar girişimcileri cesaretlendiriyor.” şeklinde konuştu.