Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin, eğitim kliniklerinin kuruluş yıldönümünde düzenlediği 1. Bursa Eğitim Günleri törenle başladı.
    Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kokteyl ve açılış törenine Bursa Vali Vekili Mustafa Karslıoğlu, Uludağ Üniversitesi Rektörü Kamil Dilek, Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan, Tabipler Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Bursa Baro Başkanı Zekeriya Birkan, AK Parti İl Başkanvekili Cemalettin Torun ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı. Gecenin ev sahipliğini ise Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Karadağ üstlendi.
    Törende konuşan Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof Dr. Mehmet Karadağ, iki yıl önce göreve geldiğini hatırlatarak, ilk yılında hastanenin eğitim araştırma hastanesine dönüştürülmesi için gereken yapısal değişiklikleri düzenlemekle, ikinci yılının ise bu konuyla ilgili eğitim çalışmalarıyla geçtiğini söyledi.
    Karadağ, “İki yıl önce bu göreve geldiğimizde hastanede büyük sıkıntılar yaşanmıştı. Hastanemiz adeta küllerinden yeniden doğdu ve bugünkü durumuna geldi.” dedi.
    Bursa Eğitim Günleri Sempozyumu’nu Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin öğretim üyeleriyle düzenlediklerine vurgu yapan Prof. Dr. Mehmet Karadağ, şöyle devam etti:
    “Bursa’ya sağlık hizmeti veriyoruz. Bunu en kaliteli şekilde yapabilmek için iş birliğine ihtiyacımız var. Bizler aile hekimlerimizle bir bütün olmaya gayret ediyoruz. Aile hekimlerimize yönelik çok sayıda eğitim programı düzenledi. İki gün sürecek olan bu sempozyumla hem aile, hem de ikinci basamakta görev yapan tüm hekimlerimizin birlikte oturup bilimsel tartışmalar yapabileceği bir ortam yaratılacak. Gelecek yıllarda çok daha büyük organizasyonlara da adayız.”
    Başhekim Karadağ’ın ardından konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Özcan Akan ise Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin iki yıl öncesinde yanmış bir hastane ve yanında sadece iskeleti olan bir Kadın Doğum Hastanesi’nden ibaret olduğunu kaydetti.