Düziçi Girişimci İş Adamları Derneği (DÜGİAD) bünyesinde inşaat ve turizm komitesinden sonra gıda, tarım ve hayvancılık komitesi de kuruldu. İlk toplantısını dernek merkezinde yapan komite, Düziçi’nde sivil toplum kuruluşu bünyesinde sektörle alakalı kurulan ilk komite oldu.
DÜGİAD Genel Sekreteri Zafer Yılmaz, gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinde faaliyet gösteren üyeleriyle gıda, tarım ve hayvancılık komitesini kurduklarını belirterek, "İlçemiz devlet tarafından verilen son kredilerle özellikle hayvancılık sektöründe Türkiye’de önemli bir yere geldi. İleriki zamanlarda da beklentimiz Türkiye'deki gıda ve tarım sektörlerinde Osmaniye’nin söz sahibi olmasıdır." dedi.
Gıda, tarım ve hayvancılık komitesinin başkanlığına Yusuf Kültüroğlu, Başkan vekilliğine İsmail Ela ve Komite Üyeliklerine; Hasan Kara, Süleyman Bal, Atakan Mart, Yusuf Marsak, Mehmet Bahadırlı, Levent İlter ve Hasan Demirci seçildi.
Komite Başkanı Yusuf Kültüroğlu, kendi sektörlerinde faaliyet gösteren üyelerle ilk defa bir araya geldiklerini belirterek, sorunların birlik beraberlik içerisinde çözülebileceğini, yatırım imkânlarını birlikte araştıracaklarını ifade etti.