Hatay Vergi Dairesi Başkanı Harun Dumlu, Hatay'ın Türkiye genelinde vergi tahsilatında ilk on il arasında olduğunu söyledi.
Körfez İskenderun Sanayici ve İşadamları Derneği (KİAD) tarafından düzenlenen Vergi Usul kanunundaki Değişiklikler ve Türk Ticaret Kanunu’ konulu seminere konuşmacı olarak Hatay Vergi Dairesi Başkanı Harun Dumlu katıldı.
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında toplantıyı düzenleyen KİSİAD Başkanı Tamer Eker, “İskenderunlu iş adamları olarak bölge ekonomisine katkının yanında iş adamlarımıza, esnaf oda başkanlarımıza, mali müşavirlerimize bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Amacımız İskenderun ekonomisinin gelişmesine katkı sunmaktır. Yeni düzenleme ile yeni bir takım kavram ve kurallar ortaya çıkması da mükelleflerin faydasına olacağını umut ediyoruz.” dedi.
Ardından söz alan Hatay Vergi Dairesi Başkanı Harun Dumlu, Vergi Usul Kanunundaki değişiklikler hakkında bilgiler verdi.
Sinevizyon destekli bilgi veren Dumlu, Hatay’ın vergi tahsilatında da çok önemli bir yerde olduğunu belirterek, "Hatay, vergi tahsilatı anlamında, geçen yıla oranla yüzde 70 büyüdü. 2011 yılında vergi sıralamasında iller bazında 9. sıradayız. Bu oranlara bakıldığında Hatay ekonomisinin çok da kötü gitmediği anlamı çıkarılabilir. Vergi Usül Kanunundaki değişiklikler ve Yeni Türk Ticaret Kanunu hakkında iş adamlarımız, daha çok bilgilendirilmeli. Bu anlamda başta işadamları dernekleri olmak üzere sivil toplum kuruluşlarına da çok iş düşmektedir. 1 Temmuzda yürürlüğe girecek olan yeni kanunun şirketler bazında çok önem taşıyacaktır.” dedi.
Bilgilendirme toplantısı sonrası KİSİAD Derneğine üye olan yeni üyelere İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili Bülent Seküçoğlu tarafından 20 iş adamına üyelik belgeleri verildi. İTSO Meclis Başkanı Mehmet Binbay ise, Hatay Vergi Dairesi Başkanı Harun Dumlu’ya başarılı çalışmalarından ötürü plaket takdim etti.