Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) 2011 - 2012 akademik yılı düzenlenen programla başladı.
            Akademik yıl açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın mesajları okundu.
        Törende konuşma yapana DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, üniversitenin 20 yıllık geçmişi içinde altyapı açısından Türkiye'nin örnek üniversitelerinden biri olduğuna dikkat çekti. Çağın gerektirdiği bütün donanımları sağlanarak, kaliteli bir eğitim öğretim yapıldığını ifade eden DPÜ Rektörü Prof. Dr. Karaaslan sözlerin eşöyle devam etti: "Üniversitemizin 2011-2012 eğitim-öğretim yılının açılışına katılarak bizleri onurlandırdınız, şeref verdiniz. Üniversitemizin 20 yıllık, geçmişi içinde altyapı açısından Türkiye'nin örnek üniversitelerinden biri haline gelmiştir. Devraldığımız mirası daha da geliştirerek bizden sonra gelecek yönetimlere alt yapısını tamamen bitirmiş, çağın gerektirdiği bütün donanımları sağlamış kaliteli bir eğitim öğretimin yapıldığı, mezunlarımıza marka haline gelmiş kaliteli bir üniversitenin diplomasını kazandırma azmi ve iradesi içinde olacağız. Bu hedeflere ulaşmak hiç şüphesiz kolay olmayacak. Büyük ve kalıcı hedeflere ulaşmak olağanüstü ve kararlı bir çalışma azmi gerektirdiğinin bilincindeyiz. Bütün öğretim elemanı arkadaşlarımızla birlikte, bu onurlu yürüyüşü hep beraber başaracağız. Geleceğin büyük Türkiye'sinin mimarları, bütün zorlukları göğüsleyerek çağın etkin olmayan bütün çözümlen yerine daha adaletli yeni çözümler getirme kararlılığı içinde olacaklardır."
        1992 yılında kurulan DPÜ'nin 313 bin 403 metrekare fiziki alanda kurulduğunu, 3 enstitü, 9 fakülte, 3 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu ile 14 bin 449 ön lisans, 22 bin 48 lisans, 2 bin 127 yüksek lisans olmak üzere 38 bin 624 öğrencinin eğitim görmekte olduğunu hatırlatan Rektör Karaaslan, ek kontenjanlarla bu sayının 41 bin 322'ye ulaşacağını da sözlerine ekledi.
        Akademik yılı açılış programına Kütahya Vali Yardımcısı Metin Selçuk, Belediye Başkan Yardımcısı Nejat Özturan, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Çınar, Hava Er Eğitim ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgreneral Sami Fındıkoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bektaş Arslan, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı Nafi Güral'ın yanı sıra çok sayıda davetli, Akademisyen ile öğrenci katıldı.