Göz sağlığı alanında, dünyada uygulanan son tedavi yöntemlerini eş zamanlı olarak Samsun’a getirerek bölgede pek çok ilke imza atan Dünyagöz Samsun Hastanesi, kapılarını basın mensuplarına açtı.
    Türkiye ve Avrupa’da sahip olduğu 16 ayrı lokasyonda göz sağlığı alanında hizmet veren Dünyagöz Hastaneler Grubu’nun Samsun ve Karadeniz Bölgesi’ndeki hedefleri ve tedavi hizmetlerinin paylaşıldığı basın toplantısında konuşan Dünyagöz Hastaneler Grubu Pazarlama ve İşletmelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Meri İstiroti, eylül ayında hizmet vermeye başlayan ve Samsun’un göz sağlığındaki ilk branş hastanesi olan Dünyagöz Samsun Hastanesi’nin, 2012 yılında hasta sayısını 5 kat artırmayı hedeflediklerini söyledi.
    Göz sağlığı alanında, dünyada uygulanan son tedavi yöntemlerini eş zamanlı olarak Samsun’a getirerek bölgede pek çok ilke imza atacaklarını kaydeden İstiroit, “1996 yılında hizmet vermeye başlayan Dünyagöz Grubu, branş hastaneciliği ile Türkiye’de yeni bir dönemin öncüsü oldu. Yurt içi ve yurtdışında toplam 16 merkezde hizmet veren grubumuz sürekli yenilenen eksiksiz teknolojisi, alanında uzman doktorlardan oluşan 150 kişilik dev medikal kadromuz ve çağdaş yönetim anlayışıyla kısa sürede alanında dünyanın sayılı bir kaç sağlık kurumu arasındaki yerini almıştır. Büyüme stratejilerimizde Samsun ve Karadeniz Bölgesi Dünyagöz için büyük önem taşıyor. Dünyagöz son teknolojiyi kullanarak göz tedavisinde yarattığı farkla Samsun ve Karadeniz Bölgesi’nde de öncü olmayı hedefliyor. 50 bin hastaya bakma kapasitesine sahip Dünyagöz Samsun’da 2012’ de hasta sayımızı 5 kat artırmayı hedefliyoruz. Yeni uygulamamız dâhilinde SGK’lılara katarakt muayene ve ameliyatlarında fark ödemeden FDA ( Amerikan İlaç İdaresi ) onaylı mercek ve malzemelerle faydalanma imkânı veriyoruz.” dedi.
    SGK ile anlaşmaları sayesinde de Samsun’da her vatandaşın Dünyagöz’ün kaliteli hizmetlerinden faydalanabildiğini belirten Dünyagöz Samsun Başhekimi Dr. Ali Tarık Sakoğlu ise branş hastanesi olarak tek çatı altında katarakttan, lazere, retina tedavisinden, şaşılık tedavisine, keratokonustan, göz estetiği, üveit ve çocuk göz hastalıklarına kadar pek çok alanda gelişmiş tedavi hizmeti sunduklarını belirtti.
    Konuşmaların ardından uzman doktorlar tarafından son sistem cihazların bulunduğu ameliyathaneler basın mensuplarına gezdirildi.