Batman Çöplük Kavşağı'nda polisin dur ihtarına uymayan araçtan binlerce paket kaçak sigara çıktı.
    Sigara kaçakçılığına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, bazı şahısların yurt dışından ülkeye sokulan gümrük kaçağı sigaraları piyasaya sürecekleri bilgisine ulaşan polis, gerçekleştirdiği 3 ayrı operasyonda 202 bin gümrük kaçağı sigara ele geçirdi.
İlk uygulama Batman Siirt Çevre Yolu Çöplük Kavşağı mevkisinde gerçekleştirildi. Eşgali belirlenen bir araça polis ekipleri dur ihtarında bulundu. Uyarıya rağmen yoluna devam eden araç, kısa bir süre sonra Bayındır Mahallesi 3651 Sokak’ta durduruldu. Alınan arama kararına istinaden kapalı kasa kamyonda yapılan incelemede, aracın arka kısmında bulunan karton koliler içerisinde ve bir kısmı açık vaziyette çeşitli markalara ait toplam 69 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.
    Durumundan şüphelenilerek durdurulan başka bir araçta ise değişik markalarda toplam 115 bin paket gümrük kaçağı sigara bulundu.
    Batman Silvan yolu Karatay polis uygulama noktasında durdurulan Volkswagen Cady marka araçta ise karton koliler içerisinde Prestige marka toplam18 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 şüpheli şahıs hakkında 5607 sayılı kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet suçundan işlem yapıldı.