Kamuoyunda AK Parti ve Gülen'i bitirme planı olarak bilinen ıslak imzalı belge davası sanığı Albay Dursun Çiçek, internet andıcı soruşturması kapsamında ikinci kez sorgulanıyor.
    Hükümet aleyhinde kara propaganda amacıyla kurulduğu ve Genelkurmay tarafından kullanıldığı belirtilen internet siteleriyle ilgili soruşturmada Albay Dursun Çiçek bir kez daha ifade veriyor. Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilen Çiçek, savcı Cihan Kansız tarafından sorgulanıyor. Çiçek, daha önce de aynı soruşturma kapsamında sorgulanmıştı.
    İnternet siteleri, Kasım 2009'da gönderilen bir ihbar e-mailiyle ortaya çıkmıştı. İddialara göre, Genelkurmay tarafından kurulan söz konusu siteler, hükümet aleyhine kara propaganda yapmak amacıyla açıldı. Konunun ortaya çıkması üzerine Genelkurmay bu sitelerin Başbakanlık’ın talimatıyla kurulduğunu açıklamıştı. Başbakanlık’ın böyle bir talimat verilmediğini bildirmesi üzerine Genelkurmay, bu kez talimatın merhum Başbakan Bülent Ecevit döneminde sözlü olarak verildiğini açıklamıştı.
    Uzun süre bir gelişme yaşanmayan soruşturma kapsamında geçtiğimiz yıl eski 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız ve Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu da ifade vermişti.