Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, belediye fabrikalarında üretilen ekmeklerin satış noktalarına daha hijyenik ortamda taşınması için 15 yeni araç aldıklarını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Murat Sertdemirel’den bilgi alan Başkan Vekili Aldırmaz, bundan böyle ekmeğin daha hijyenik ortamda taşınacağını kaydetti.
Alınan yeni araçları tanıtan Başkan Vekili Aldırmaz, ekmeğin daha önce pikaplarda üstü örtülerek taşındığını hatırlatarak, “Belediyemiz fabrikalarında üretilen ekmek, satış noktalarına hijyenik olmayan ortamlarda taşınıyordu. Alınan modern araçlar sayesinde şimdi daha hijyenik taşıma yapılacak. Bu uygulamamız, diğer fırınlara da örnek olacak. İlk etapta 15 araç aldık. Resmi plakaları kısa sürede takıldıktan sonra Adanalının hizmetine sunulacak” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediyesi ekmek fabrikalarında günlük ortalama 100 bin ekmek üretiliyor. 300 gram ekmek, özellikle dar ve sabit gelirli vatandaşların yaşadığı mahallelerdeki 202 ekmek kulübesinde 40 kuruştan satılıyor.