Erzincan’ın en önemli mesire alanlarından birisi olan Ekşisu yolunda yapılan tretuvar çalışmalarının ardından gidiş-geliş olmak üzere 13 kilometrelik mesafede asfaltlama çalışmaları yapılıyor.
     Akyazı beldesinin girişinden başlayarak Ekşisu’ya kadar olan 6.5 kilometrelik mesafede İl Özel İdaresi tarafından yürütülen yol genişletme ve tretuvar çalışmaları tamamlandı. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte 6.5 gidiş, 6.5 geliş olmak üzere toplam 13 kilometrelik mesafede asfalt çalışmaları başladı. Vali Abdülkadir Demir ve İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, Akyazı beldesinde yürütülen asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi.
    Vali Abdülkadir Demir, “Akyazı’dan başlayan Ekşisu'ya giden yoldaki çalışmaları inceliyoruz. Erzincan bölgesinde yollarımız genelde beton asfalt olarak yapıldı, ama bu yolun karşı tarafı havaalanı yoludur. Ana yol zaten beton, asfalt sadece burası, maalesef yeterli standartlarda değildi. Geçen yıl İl Özel İdaresinin araçları ile Ekşisu yolumuz genişletildi, duble yol haline getirildi. Bu yılda bakanımızın talimatı ve gönderdiği ödenekler ile İl Özel İdaremizin organizasyonu ile bölgedeki bütün karayolu firmalarının desteği ile bu yolu şu anda yapıyoruz. Bu yol yaklaşık 6.5 kilometredir. Gidiş geliş hesap ettiğimizde 13 kilometrelik bir yol olacak. Yaklaşık 10 cm kalınlığında sıcak asfalt olarak tamamlanacaktır.” diye konuştu.
Öte yandan 2010 yılında yapımına başlanılan yol, 6 milyon 17 bin TL’ye mal oldu.