Hatay’ın Erzin ilçesi merkezli düzenlenen operasyon kapsamında el bombalı ve Kalaşnikof silahlı çek senet çetesi çökertildi.
Hatay Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay illerinde şafak vakti düzenlediği eş zamanlı operasyonda 22 kişiyi gözaltına aldı. Çete üyeleriyle birlikte adeta bir cephanelik ele geçirildi.
Erzin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonun detayları çete üyelerinin yöntemlerini bir bir ortaya koydu. M.Ç. isimli şahsın liderliğini yaptığı örgüt üyeleri, Hatay’ın Erzin ve Dörtyol ilçeleri başta olmak üzere bazı varlıklı ailelerini belirlediği, belirlenen şahıslara mesleklerine göre bankadan, ziraa odasından, araç firmalarından promosyon ürün geldiği şeklinde sahte kargo marifetiyle bu malzemeleri teslim ettikleri ve karşılığında teslim ettiklerine dair imza alırken özel dizayn ettikleri dosya sayesinde hileli olarak senete imza attırdıkları, bu yöntemin dışında araç kiralayan bazı şahıslara araç kiralama sözleşmesi imzalattırdıkları ve sözleşme bitiminde açık seneti teslim etmeyerek bunları çıkar amaçlı kullandıkları tespit edildi. Mağdurlara ait olan ve belirtilen yöntemlerle ele geçirilen imzalı senetlerin örgüt tarafından bir plan dahilinde icraya konulduğu, bu şekilde mağdurlardan haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Son olarak çetenin, belirlediği varlıklı bazı ailelere bankacı kılığında bir bayan gönderip bankadan kredi kartı geldiği söylenerek imzalarını almaya çalıştığı ortaya çıktı. Çıkar amaçlı suç örgütünün belirtilen bu yöntemleri kullanarak yaklaşık 2 milyon TL dolandırıcılık yaptığı ve yine yaklaşık 2 milyon TL icra mahkemelerinde alacaklarının olduğu tespit edildi.
Operasyon kapsamında 22 şüphelinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda iki adet Kalaşnikof uzun namlulu tüfek ve bu silaha ait 735 adet mermi, 545 tane G3 piyade tüfeği mermisi, değişik çap ve markalarda çok sayıda mermi, 5 adet el bombası, 26 adet dinamit lokumu ve bunları patlatmada kullanılan fitiller, bir adet dürbün, 3 adet av tüfeği, bir adet pompalı tüfek, 466 adet av tüfeği fişeği, bir kuru sıkı tabanca,217 adet isme yazılmış 1023 adet ise boş senet, 6 bin 500 litre motorin, 24 adet cep telefonu, 4 bilgisayar, iki laptop, ele geçirildi.
Yakalanan 22 şüpheli sorgulanmak üzere Erzin Cumhuriyet Başsavcılığının gözetiminde İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesine getirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.